FAQ

Etusijalla leirivalinnoissa ovat hakuaikana hakemuksen lähettäneet hakijat. Leiripaikat jaetaan orkestereiden tarpeet ja soitinkohtaiset oppilaspaikat  huomioiden. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että leiripaikat käsitellään soitinkohtaisesti siten, että kaikkiin soittimiin valitaan sinfoniaorkesteriin, jousiorkesteriin ja puhallinorkesteriin tulevia soittajia. Hakijoita on joka vuosi joihinkin soittimiin enemmän kuin leiripaikkoja, joten lähetä hakemuksesi ajoissa! Mahdolliset varasijat jaetaan hakujärjestyksen mukaan.

Opettajatoiveita voi esittää hakulomakkeen kohdassa ’Muita tietoja musiikkileiriin liittyen’. Opettajatoiveita emme aina pysty kuitenkaan toteuttamaan, koska monille opettajille on halukkaita oppilaita enemmän kuin tarjolla olevia oppilaspaikkoja. Opettajatoive on siis nimenomaan toivomus.

Muista ruksata hakulomakkeesta kohta: ”Haluaisin leirillä osallistua: x sinfoniaorkesterissa”. Sinfiksen soittajat valitaan hakemusten perusteella. Valintoihin vaikuttaa aikaisempi kokemus ja soittajan taitotaso suhteessa ohjelmiston vaatimustasoon.

Orkesterissa soittaminen on vapaaehtoista. Hakulomakkeessa jokainen voi valita sen orkesterin, jossa haluaisi leirillä soittaa. Orkesteriopetus sisältyy leirin hintaan. Kälviän musiikkileiri on vahvasti orkesterileiri ja leirivalinnoissa voidaan etusija antaa orkesteriin tulevalle hakijalle.

Ei tarvitse. Monet opettajat kuitenkin miettivät keväällä oppilaansa kanssa, mitä kappaleita leirillä olisi hyvä harjoitella. Leirin opettajalle on suuri apu, mikäli hän saa tietää jo etukäteen millaista ohjelmistoa sinun kanssasi harjoitellaan.

Majoitus musiikkileirillä on tavanomaisissa leiriolosuhteissa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että opiston asuntoloiden huoneisiin majoitetaan tilapäisesti enemmän majoittujia kuin niissä normaali talvikautena majoittuu. Leiriläiset majoittuvat pääsääntöisesti 2-4 hengen huoneissa eri kokoisissa soluissa. Soluissa on yhteiset vessat ja suihkut. Lisäksi osa leiriläisistä majoitetaan luokkamajoitukseen opiston omissa tiloissa. Opistolla on ”oikeita” sänkyjä vain rajoitettu määrä, joten käytössä on lisäksi retkisänkyjä ja lisäpatjoja. Majoitusjärjestelyissä on käytössä Jokeri-periaate: leiriläisiä majoitetaan kaikkiin käytettävissä oleviin tiloihin huonekaveritoiveet ja ikä mahdollisuuksien mukaan huomioiden. Leiriolosuhteissa majoittuminen vaatii leiriläisiltä joustavaa asennetta muita samassa huoneessa ja samassa solussa asujia kohtaan sekä sopeutumiskykyä omista kotioloista ehkä suurestikin poikkeaviin leiriolosuhteisiin.

Huonekaveritoiveet olemme yleensä aina voineet toteuttaa, joten kaverukset pääsevät kyllä samaan huoneeseen. Jos toiveita ei ole, samaan huoneeseen majoitetaan samanikäisiä tyttöjä/poikia. Tytöt ja pojat majoitetaan omiin soluihin.

Leiri on suunnattu pääsääntöisesti yli 10-vuotiaille. Leiriläisen oltava riittävän itseohjautuva, jotta hän kykenee huolehtimaan itsenäisesti omasta päiväohjelmasta: herää aamulla ajoissa, osaa mennä itsenäisesti omalle oppitunnille, huolehtii omista nuoteista ja orkesteriharjoituksiin osallistumisesta, osaa huolehtia ruoka-ajat, riittävän syömisen ja henkilökohtaisen hygienian. Alle 10-vuotiaat voivat majoittua leirialueella ainoastaan mikäli he osallistuvat leirille vanhemman sisaruksen kanssa. Muussa tapauksessa alle 10-vuotiaiden leiriläisten odotetaan majoittuvan huoltajan kanssa omatoimisesti järjestetyssä majoituksessa. Suurin osa leiriläisistä on 12-18 -vuotiaita. Ikää tärkeämpää on se, että pärjää yli viikon leirihulinassa ilman koti-ikävän yllättämistä. Vanhemmat ovat tervetulleita vierailemaan leirillä!

Leirille on erikseen valittu valvojia, jotka majoittuvat asuntoloissa ja huolehtivat koko leirin ajan käytännön järjestelyistä. Lisäksi leirille on järjestetty erikseen yövalvojia, jotka huolehtivat leirialueen turvallisuudesta ja järjestyksestä yöaikaan koko leirin ajan.

Lasku koko leirimaksusta tulee erillisenä postina toukokuussa. Tämä lasku on samalla leiripaikan vahvistusmaksu, joten on tärkeää huolehtia maksusta eräpäivään mennessä.

Täysihoitoon kuuluu majoitus ja kaikki ateriat leirin aikana.

Leiripaikat jaetaan hakuajan päätyttyä. Leirivalinnat ovat yleensä valmiita toukokuun alkupuolella. Nimet julkaistaan leirin nettisivuilla heti kun valinnat ovat valmiita kaikkien soitinten osalta.  Leirikirjeet lähetetään viimeistään viikolla 20 hakulomakkeessa ilmoitettuun sähköpostiin.