Opettajat
Alla lista kesän 2024 opettajista.
Viulu
Silva Koskela
Tampereen Konservatorion viulunsoiton lehtori Silva Koskela on opetustoimensa ohessa myös aktiivinen kamarimuusikko. Tempera-kvartetin viulistina Silva on konsertoinut kotimaan (mm. Kuhmon kamarimusiikki, Helsingin juhlaviikot, Naantalin ja Turun musiikkijuhlat) lisäksi useimmissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Kvartetti on levyttänyt Sibeliuksen koko jousikvartettotuotannon (BIS) ja Nordgrenin viimeiset jousikvartetot (Alba).
Solistitehtäviä Silvalla on ollut Lapin Kamariorkesterin, Tampereen Konservatorion Kamariorkesterin ja PIRAMK:in puhaltajien kanssa. Silva aloitti viulunsoitonopintonsa Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa Juha Kankaan johdolla. Tärkeä opettaja on ollut myös Anatoli Melnikov. Silva on opiskellut Sibelius-Akatemiassa (Musiikin maisteri 2002), Royal College of Music’issa, Lontoossa (MMus in Chamber Music Studies 2000), Utrechtin musiikkikorkeakoulussa ja Edsbergin musiikkikoulussa. Barokkiviulun soittoa Silva on opiskellut Kreeta-Maria Kentalan johdolla.
Emma Mali
Emma Mali (s. 1996) aloitti syksyllä 2023 Radion Sinfoniaorkesterin kakkosviulun äänenjohtajana. Emma viimeistelee maisteriopintojaan Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa Mi-Kyung Leen viululuokalla. Kandiopintonsa hän teki Sibelius-Akatemiassa Pekka Kauppisen ja Réka Szilvayn johdolla. Opintojen ohella Emma on työskennellyt mm. Münchenin kamariorkesterissa, Suomen Kansallisoopperan orkesterissa ja Helsingin Kaupunginorkesterissa. Emma soitti barokkiviulun kandikonsertin vuonna 2021. Kamarimuusikkona Emmaa on voinut kuulla mm. Kuhmon Kamarimusiikissa sekä Kokonainen-festivaalilla, ja opetuskokemusta on kertynyt Länsi-Helsingin musiikkiopistosta.
Paula Sundqvist
Paula Sundqvist on toiminut vuodesta 2014 alkaen Radion sinfoniaorkesterin kolmantena konserttimestarina. Vuosina 2006-2013 hän oli Helsingin Kaupunginorkesterin ja ennen sitä muutaman vuoden Suomen Kansallisoopperan vakituinen jäsen. Paula on toiminut Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterin konserttimestarina sekä vierailevana konserttimestarina mm. Tapiola Sinfoniettassa, Lapin Kamariorkesterissa ja Avantissa. Hän on myös konsertoinut O/Modernt kamariorkesterin kanssa eri puolilla Eurooppaa. Keväällä 2021 Paula soitti RSO:n solistina Suomen ensiesityksen Einojuhani Rautavaaran viimeiseksi teokseksi jääneestä Kaksi Serenadia viululle ja orkesterille. Kamarimuusikkona Paula on vuosien varrella esiintynyt eri kokoonpanoissa festivaaleilla kotimaassa sekä ulkomailla.
Paula on opiskellut Sibelius-Akatemiassa (Musiikin maisteri v. 2004) prof. Kaija Saariketun, Baselin musiikkikorkeakoulussa prof. Raphael Olegin sekä Kokkolan konservatoriossa Djanik Alekperovin johdolla. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan mm. Mi-Kyung Leen mestarikursseilla.
Reijo Tunkkari
Reijo Tunkkari on soittanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa vuodesta 1976 ja on toiminut sen 1. konserttimestarina vuodesta 1994. Tunkkari opiskeli viulunsoittoa Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa vuosina 1972–82 ja jatkoi opintojaan Edsbergin musiikkikoulussa Tukholmassa opettajinaan Jennifer Nuttall-Wolf ja Endre Wolf. Hän suoritti siellä viuludiplomin keväällä 1989 esiintyen Ruotsin radion sinfoniaorkesterin solistina.
Tunkkari on opiskellut yksityisesti mm. Igor Bezrodnyin ja Eli Gorenin johdolla. Nykyisin hän toimii kamariorkesterin ohella Kokkola-kvartetin ensiviulistina sekä viulunsoiton opettajana Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa ja Yrkeshögskolan Noviassa.
Ahti Valtonen
Ahti Valtonen suoritti viuludiplomin Sibelius-Akatemiassa vuonna 1986. Viuluopintojen lisäksi hän on opiskellut orkesterinjohtoa lukuisilla kapellimestarikursseilla. Hän on toiminut viulistina Radion Sinfoniaorkesterissa ja Kouvolan kaupunginorkesterissa. Nykyään hän toimii viulusoiton lehtorina Käpylän musiikkiopistossa, jossa hän myös johtaa opiston orkesteria. Kesäkaudella Ahti Valtonen johtaa orkestereita ja pitää viulukursseja eri musiikkileireillä.
Alttoviulu
Rémi Moingeon
Rémi Moingeon aloitti musiikillisen matkansa viululla Suzuki-metodin kautta opettajanaan Micheline Delage. Käännekohta tapahtui 18-vuotiaana, kun hän tapasi Strassburgin orkesterin sooloaltistin Claude Ducrocqin, jonka innostamana instrumentti vaihtui alttoviuluun. Rémi aloitti opinnot Strasbourgin konservatoriossa ja laajensi samanaikaisesti koulutustaan opiskelemalla musiikkitiedettä Strassburgin yliopistossa. Myöhemmin hän aloitti opinnot Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen ja Anna-Kreeta Gribajcevicin oppilaana.
Rémillä on laaja ja monipuolinen orkesterikokemus. Hän on soittanut mm. Chilen kansallisoopperassa, Helsingin Kaupunginorkesterissa, Strassburgin kansallisorkesterissa ja Picardien orkesterissa. Vuonna 2010 hänet valittiin solistiksi Lahti Sinfoniaan ja vuonna 2014 hän aloitti solistina Suomen Kansallisoopperan orkesterissa. Moingeon on myös innokas kamarimuusikko, joka on esiintynyt Yukari Tate -akatemian nuorena solistina sekä mm. Jean Mouillèren ja Christophe Boulierin kanssa. Rémi esiintyy säännöllisesti sekä Suomessa että ulkomailla.
Vuodesta 2022 alkaen Rémi Moingeon on opettanut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Pedagogisessa lähestymistavassaan hän pyrkii luomaan symbioosin soittoharjoittelun ja esteettisten näkemysten välille ja luomaan kokonaisvaltaisen oppimiskokemuksen omille oppilailleen.
Sello
Markus Hallikainen
Markus Hallikainen (s. 1987) toimii sellonsoiton lehtorina Keski-Helsingin musiikkiopistossa. Pedagogin työ on hänelle tärkeää ja hän on aktiivisesti johtanut selloyhtyeitä sekä valmentanut nuoria sellistejä ja kamarimusiikkiryhmiä. Opetustyön lisäksi hän on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt myös mm. Turun filharmonisen orkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin ja Karlovy Varyn (Tsekki) sinfoniaorkesterin solistina. Markus oli vuoden 2014 Turun sellokilpailujen finalisti ja on saanut toisen palkinnon nykymusiikkikilpailussa Sveitsissä. Häntä ovat urallaaan tukeneet mm. Suomen kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Niilo Helanderin säätiö, Pro Musica -säätiö.
Markus valmistui vuonna 2017 Zürichin musiikkikorkeakoulun (ZHdK) solistidiplomi-linjalta opettajanaan Raphael Wallfisch. Hän sai opintojaan varten apurahan Sveitsin valtiolta (Swiss Government Excellence Scholarship for fine arts). Suomessa hän on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opettajinaan mm. Hannu Kiiski, Arto Noras ja Martti Rousi. Hän on täydentänyt taitojaan useiden johtavien sellistien mestarikursseilla.
Hän on toiminut monipuolisesti musiikin kentällä ja opiskeli Sveitsissä barokkiselloa Martin Zellerin johdolla. Hän on soittanut myös useissa Suomen orkestereissa. Markus on toiminut vuodesta 2017 Varkauden KesäKlassinen -festivaalin taiteellisena johtajana. Hän soittaa J. Derazeyn vuonna 1875 rakentamalla instrumentilla.
www.markushallikainen.com
Saara Särkimäki
Sellisti Saara Särkimäki on Helsingin Kaupunginorkesterin jäsen. Saara aloitti sellonsoiton pullantuoksuisessa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, ja sieltä opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiaan Tuomas Lehdon, Tuomas Ylisen ja Martti Rousin luokille sekä vaihtolukukaudelle Universität der Künsteen Berliiniin. Keväällä 2024 Saara valmistui Musiikin maisteriksi Hoschule für Musik Saarista Gustav Riviniuksen luokalta. Vuonna 2022 Saara voitti ensimmäisen palkinnon Walter-Gieseking -kilpailussa sekä neljännen palkinnon Turun sellokilpailussa.
Kamarimusiikki on pienestä pitäen ollut lähellä Saaran sydäntä. Sen myötä tie on vienyt mm. vuoden 2020 Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailun finaaliin sekä Hile-trion jäsenenä “Yehudi Menuhin Live Music Now Saarland” -säätiön kamarimusiikkistipendiaatiksi ja Claudia-Meyer -palkinnon voittajaksi. Lisäksi Saaran voi bongata kamarimusisoimassa mm. Luosto Soi! -festivaalilla sekä Kamarimusiikkiviikoilla Saarbrückenissä.
Vapaa-ajallaan Saara leipoo ruisleipää, boulderoi sekä nautiskelee laadukkaista jäätelöistä ja luonnon rauhasta.
Kontrabasso
Aapo Juutilainen
Aapo Juutilainen on Radion Sinfoniaorkesterin kontrabasson äänenjohtaja. Omien orkesteritöiden lisäksi Aapo esiintyy säännöllisesti myös Uusinta-kamariyhtyeessä ja Suomalaisessa Kamariorkesterissa, sekä soittaa mielellään kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa. Opetustyötä hän tekee Sibelius-Akatemiassa. Kälviän musiikkileirillä Aapo opettaa mielellään kaiken ikäisiä basisteja!
Huilu
Jenny Villanen
Jenny Villanen (s. 1980) on soittanut Helsingin kaupunginorkesterissa soolopikkolistina syksystä 2007. Tätä ennen, vuosina 2003-2007, hän työskenteli vakituisena soittajana Kaartin soittokunnassa. Villanen on soittanut päätyönsä ohella sijaisuuksia useissa Suomen orkestereissa, mm. Suomen Kansallisoopperan ja -baletin orkesterissa, Kuopion kaupunginorkesterissa, Kymi ja Tapiola Sinfonietassa, Turun filharmonisessa orkesterissa sekä Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa.
Ensimmäisen kerran Jenny soitti solistina jo 9-vuotiaana. Väinö Tuomisen Konserttipolkasta tuli bravuurinumero Rauman Poikasoittokunnan kesäkiertueilla monissa Euroopan maissa. Vanhemmalla iällä hän on esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin ja Kaartin soittokunnan solistina.
Orkesteri- ja kamarimusiikkisoittojen ohella Jenny opettaa sekä huilua että pikkoloa. Opetuksessa hänestä on tärkeää nähdä kunkin oppilaan yksilölliset tarpeet ja vahvuudet ja auttaa tätä oppimaan ja kehittymään monimuotoisesti. Fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi on hänelle muutenkin tärkeää: hän toimii myös muusikkojen ohjaamiseen erikoistuneena personal trainerina ja ravintovalmentajana.
Oboe
Sanna Niemikunnas
Sanna Niemikunnas on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja on täydentänyt sen jälkeen opintojaan mestarikursseilla. Sanna on soittanut oboeta ja englannintorvea Radion Sinfoniaorkesterissa jo vuodesta 1988. Hyvinkään Orkesteri ja Suomalainen Kamariorkesteri tuovat vaihtelua orkesterisoittoon. Opetustyö on lähellä Sannan sydäntä. Hän opettaakin nykyään Sibelius-Akatemiassa, Helsingin Konservatiossa sekä Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Kälviä kuuluu kesään; on kuulunut jo yli 20 vuoden ajan.
Klarinetti
Niina Selin
Niina aloitti klarinetinsoiton vuonna 1985 Rovaniemellä, jossa opettajana oli mm. Esko Parikka. Vuonna 1994 hän aloitti Sibelius-Akatemiassa, jossa opiskeli Reijo Koskisen ja Kullervo Kojon johdolla valmistuen musiikin maisteriksi vuonna 2000. Käsitystään klarinetinsoitosta hän on vielä täydentänyt Joy Farrallin opissa Lontoossa vuosina 2001-2002. Nykyisin hänen käsitystään klarinetinsoitosta täydentävät kaksi oppilasta Sibelius-Akatemiassa sekä vuodesta 1995 jatkunut työ äänenjohtajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa.
Fagotti
Mikko-Pekka Svala
Mikko-Pekka Svala aloitti fagottiopinnot Jari Laakson oppilaana Länsi-Pohjan musiikkiopistossa, Kemissä. Peruskoulun jälkeen Mikko-Pekka siirtyi ammattiopintoihin Turun konservatorioon, ja sieltä hänen matka jatkui Malmön musiikkikorkeakouluun, Leipzigin musiikkikorkeakouluun ja Prof. Ole Kristian Dahlin oppilaaksi Kölniin.
Mikko-Pekka voitti toisen palkinnon Crusell-fagottikilpailussa vuonna 2003. Hän on esiintynyt useiden maamme orkestereiden solistina esittäen mm. Mozartin, Weberin, Crusellin ja Williamsin musiikkia. Erityisesti vielä mainittakoon Yrjö Hjeltin ja Tomi Räisäsen konserttojen kantaesitykset Helsingin kaupunginorkesterin ja Lapin kamariorkesterin solistina.
Svala aloitti orkesterimuusikon uransa Malmön oopperaorkesterissa ja on soittanut myös Berliinin radio-orkesterissa, Göteborgin sinfonikoissa, Tampere Filharmoniassa, Avanti!:ssa ja Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa. Nykyisin hän toimii fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa. Orkesterityönsä lisäksi Mikko-Pekka on innokas kamarimuusikko ja opettaja. Hän soittaa Zagros Ensemble ja Helsinki Chamber Soloists -yhtyeissä sekä opettaa Helsingin konservatoriossa ja Mannheimin musiikkikorkeakoulussa. Mikko-Pekka on toiminut Kälviän musiikkileirin taiteellisena johtajana vuodesta 2013 alkaen.
Trumpetti
Jonas Silinskas
Jonas Silinskas (02.05.1989) on liettualaissyntyinen trumpetisti ja trumpetinsoiton opettaja. Jonas aloitti musiikkiopinnot 8-vuotiaana Vilnan ”National M. K. Ciurlionis school of arts” -oppilaitoksessa. Vuonna 2007 hän aloitti Liettuan Kansallisessa musiikki- ja teatteriakatemiassa sekä “Trimitas”-orkesterissa, joka on sinfoninen ammattipuhallinorkesteri. Jonas muutti Suomeen vuonna 2009 opiskelemaan Aki Välimäen ohjauksessa. Hän on työskennellyt monissa sinfoniaorkesterissa mm. Tampere Filharmoniassa, Göteborgin Sinfoniaorkesterissa, Turun filharmonisessa orkesterissa sekä Kuopion kaupunginorkesterissa. Jonas Silinskas on myös esiintynyt kansainvälisesti Koreassa, Japaissa, Ruotsissa, Suomessa, Saksassa, Hollannissa, Puolassa, Italiassa, Venäjällä ja Baltian maissa. Jonas on opettanut Tampereen ammattikorkeakoulussa (TAMK), Pirkanmaan musiikkiopistossa (PMO) sekä Lieksan Vaskiviiko, Kymi Brass ja Trakai Fanfare Week tapahtumissa. Suomalaisten oppilaiden lisäksi Jonas on opettanut ja pitänyt mestarikursseja myös muissa maisssa mm. Liettuassa, Italiassa, Etelä-Koreassa ja Saksassa. Silinskas työskentelee tällä hetkellä soolotrumpetistina Suomen Radion Sinfoniaorkesterissa ja opettaa Espoon Musiikkiopistossa. Orkesterimuusikin ja sooloesiintymisten lisäksi Jonas nauttii jazz-, funk- ja soulmusiikista.
Käyrätorvi
Jaakko Välimäki
Suomen Kansallisoopperan käyrätorvisti Jaakko Välimäki aloitti soitto-opintonsa Valkeakosken musiikkiopistossa Antti Pajuojan oppilaana. Lukuisten musiikkileirien innostamana Jaakko lähti opiskelemaan muusikoksi ensin Pirkanmaan Ammattikorkeakouluun ja sitten Sibelius-Akatemiaan ja myöhemmin Freiburgin Musiikkikorkeakouluun.
Orkesteriurallaan Jaakko on toiminut mm. Lapin Kamariorkesterin ja Sinfonia Lahden käyrätorven äänenjohtajana ja hän vierailee säännöllisesti mm. Kamariorkesteri Avanti!:n ja Nordic Symphony Orchestran äänenjohtajana. Jaakko on käyrätorven tuntiopettaja Sibelius-Akatemiassa ja Espoon Musiikkiopistossa. Hän opettaa kesäisin Lieksan Vaskiviikoilla. Opettajana Jaakko pyrkii auttamaan oppilaitaan kohti luontevaa ja helppoa soittotapaa.
Koesoittovalmennus on Jaakolle erityisen mieluista. Vapaa-ajallaan Jaakko hyppii kiipeilyseinille ja tuottaa sekalaista torviaiheista sisältöä Instagramissa tilillään @Hornofthenorth
Pasuuna
Olav Severeide
Opiskellut Malmön musiikkikorkeakolussa Per Kristian Svensenin sekä Norjan musiikkiakatemiassa Ingemar Roosin johdolla. Opiskellut lisäksi Berliinin taideyliopistossa ja suorittanut Erasmus-vaihdon Pariisin konservatoriossa. Suomen kansallisoopperan orkesterissa vuodesta 2012.
Toimi Tampere Filharmonian vuorottelevana äänenjohtajana 2006–2012. Soittanut lisäksi Bergenin filharmonisessa orkesterissa, Norjan kansallisoopperan orkesterissa sekä Malmön oopperaorkesterissa.
Vieraillut mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Turun filharmonisessa orkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa, Avanti!:ssa, Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa, Göteborgin sinfonikoissa, Ruotsin radion sinfoniaorkesterissa, Oslon filharmonisessa orkesterissa, Trondheimin sinfoniaorkesterissa ja Norjan radio-orkesterissa.
Soittaa pääinstrumenttinaan tenoripasuuna mutta myös altto- ja bassopasuunaa. Vuodesta 2020 toiminut pasuunan tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa.
Uran tähänastisena kohokohtana Launy Grøndahlin pasuunakonserton esittäminen Tampere Filharmonian solistina.
Esiintyi lapsena poikasopraanona ja avustajana Göteborgin oopperassa.
Tuuba ja euphonium
Joel Wedelin
Joel Wendelin on tuubisti ja matalien vaskien opettaja. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta Musiikin maisteriksi vuonna 2022. Tällä hetkellä hän on Itä-Helsingin musiikkiopiston päätoiminen matalien vaskien tuntiopettaja sekä aktiivinen freelancer tuubisti.
Wendelin on soittanut muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Radion Sinfoniaorkesterin ja Suomen Kansallisoopperan orkesterien riveissä. Solistikokemusta hänellä Sinfonia Lahden solistina keväältä 2022. Tätä aiemmin hän on ollut sekä Laivaston soittokunnan että Radion Sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertissa solistina. Wendelin saavutti Lieksan Vaskiviikon 4. kansainvälisessä tuubakilpailussa 3. palkinnon kesällä 2023.
Orkesteri- ja solistikokemuksen lisäksi hän on kysytty matalien vaskien opettaja. Opetuskokemusta hänelle on karttunut IHMOn lisäksi Turun konservatoriosta sekä Länsi-Uudenmaan että Vakka-Suomen musiikkiopistoista. Lisäksi hän on ollut Kymi Brassissa soitonopettajana vuosina 2021-2023.
Wendelinin aloitti musiikkiopintonsa Turun konservatoriossa baritonitorvella Johanna Laakson johdolla, mutta vaihtoi pian tuubaan ja Nicolas Indermüehlen oppiin. Sibelius-Akatemiassa hänen opettajaan toimi koko opintojen ajan Petri Keskitalo. Wendelin on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla. Wendelin on edellä mainitun lisäksi Vaskiseitsikko Novuksen perustajajäsen ja yhtyeessä hän soittaa baritonitorvea. Wendelinin vapaa-ajan harrastuksia ovat lenkkeily, jalkapallo ja salibandy.
Lyömäsoittimet
Lauri Pekkarinen
Lauri Pekkarinen (s. 1991) on liminkalaislähtöinen lyömäsoittaja, joka työskentelee lyömäsoitinten äänenjohtajana Lappeenrannan kaupunginorkesterissa. Ennen nykyistä vakanssiaan hän työskenteli Kuopion kaupunginorkesterin patarumpujen ja lyömäsoitinten äänenjohtajana, ja on lisäksi keikkaillut lyömäsoittajana ja patarumpalina orkestereissa ympäri Suomen. Työnsä ohella hän soittaa lyömäsoitinkvartetti Awake Percussionissa ja toimii yhtenä lappeenrantalaisen nykymusiikkiin painottuvan Kumaus-festivaalin taiteellisista johtajista.
Opintojen alkutaipaleet Pekkarinen otti kotiseudullaan Limingan musiikkiopistossa Erja Anttilan johdolla. Ammattopintoja kertyi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta, Sibelius-Akatemiasta ja Berliinin Universität der Künste -taideyliopistosta, opettajina mm. Nathan Archer, Pasi Suomalainen, Antti Rislakki, Samuli Viitanen, Tim Ferchen, Lassi Erkkilä ja David Punto. Opintoja hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla, mm. Katarzyna Myckan, Nick Woudin ja Eric Sammut’n kanssa.
Lyömäsoittimissa Pekkarista kiehtoo soitinryhmän monipuolisuus ja rajattomat mahdollisuudet niin rytmi- kuin klassiseen musiikkiin. Kamarimusiikki niin oman yhtyeen kuin vaihtuvien kokoonpanojen kanssa ja erilaisten sointivärien etsiskely on erityisen lähellä sydäntä. Orkesterissa hän viihtyy parhaiten patarumpujen takana, mutta lyömäsoittimien jatkuvasti kehittyvästä maailmasta löytyy koko ajan jotain uutta ja kiinnostavaa!
Harppu
Päivi Severeide
Päivi Severeide on Turun Filharmonisen orkesterin harpun äänenjohtaja sekä harpun yliopisto-opettaja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Severeide valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008 harppuopettajanaan pääosin Reija Bister sekä loppuvaiheessa myös Arielle Valibouse. Hänellä on opiskellut myös Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa Sarah O’Brienin harppuluokalla.
Severeide debytoi Radion Sinfoniaorkesterin nuorena solistina vuonna 2004 ja on sen jälkeen vieraillut useiden orkesterien solistina, kuten Suomen Kansallisoopperan Orkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Oulu Sinfonian ja Pori Sinfoniettan solistina. Orkesterimuusikkona Severeide on työskennellyt Suomen orkestereiden ohella Ruotsissa ja Norjassa. Ennen Turun virkaansa hän toimi hän pitkään Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sooloharpistin viransijaisena.
Harpun standardiohjelmiston lisäksi Severeide kantaesittää uutta ohjelmistoa säännöllisesti ja työskentelee aktiivisesti säveltäjien ja sovittajien kanssa, josta osoituksena hänen levynsä Ensemble Transparentin jäsenenä sisältää suomalaista kamarimusiikkia harpulle, huilulle ja alttoviululle. Myös Avanti – kamariorkesterin jäsenenä hän on saanut laajan katsauksen aikamme musiikkiin. Severeide on tehnyt yhteistyötä myös monien kevyen musiikin artistien kanssa tuoden harppua uusiin konteksteihin.
Vuodesta 2009 lähtien Sibelius-Akatemiassa opettaneen Päivin harppuoppilaat ovat menestyneet useissa kansainvälisissä kilpailuissa ja koesoitoissa. Päivi Severeide on Suomen Harpistit ry:n hallituksen jäsen ja Helsinki Harp Festivalin taiteellinen johtaja.
Kamaripianistit
Timo Latonen
Timo Latonen opiskeli Turun konservatoriossa (Tarmo Huovinen, Marketta Valve), Sibelius-Akatemiassa (Erik T. Tawaststjerna, Tuija Hakkila) sekä Tallinnan musiikkiakatemiassa (Lauri Väinmaa). Keväällä 2004 hän suoritti pianonsoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi. Vuotta myöhemmin Timo Latonen valittiin Helsingin Konservatorion säestyksen lehtoriksi – toimeen, jonka parissa hän on soittanut lukemattomien nuorten ja kokeneiden muusikoiden kanssa.
Kamaripianistin tuntiopettajan töissä hänet on voinut bongata lisäksi mm. aikanaan Metropolia AMK:ssa ja nykyään Sibelius-Akatemiassa – sekä tietenkin monelta enemmän ja vähemmän kohtalokkaalta musiikkileiriltä. Latosen monipuolinen taiteilijuus huipentuu kerran kesässä kahdenistuttavan jäläkikäläviäläisen sykloharmonin ikimieleensyöpyvän ja kaihoisan herkkävireisessä tunnelmoinnissa.
Matti Pohjoisaho
Matti Pohjoisaho opiskeli urkujensoittoa ja kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helsingissä ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin 2014 pitäen tutkintokonsertit Kotkan urkuviikoilla ja Helsingin Paavalinkirkossa. Opettajina hänellä oli prof. Olli Porthan ja Markku Mäkinen urkujensoitossa ja Pekka Suikkanen improvisoinnissa. Matti opiskeli myös sävellystä Harri Viitasen oppilaana ja hänen teoksiaan on esitetty mm. Helsingin tuomiokirkon pääsiäisyön messussa 2015 (Musiikkia pääsiäisyön messuun), Lohtajana kirkkomusiikkijuhlilla 2016 (Kolme pyhää tanssia oboetriolle ja uruille sekä Isä meidän sekakuorolle) ja Kokkolan kirkossa 2018 (Unikuvia alttoviululle, harpulle ja uruille).
Matti on opiskellut pianonsoittoa ja musiikkipedagogiikkaa Kokkolassa Centria-ammattikorkeakoulussa ja toimii tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan konservatoriossa kamaripianistina ja pianonsoiton opettajana. Pianonsoiton ohella hän jatkaa myös urkurina sekä konserttiurkurina että urkujensoiton opettajana. Pohjoisahon taiteellista toimintaa on tukenut Keskipohjanmaa-säätiö.
Sinfoniaorkesteri
Ruut Kiiski
Ruut Kiiski on valmistunut kapellimestariksi Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta vuonna 2015. Hän on aikaisemmin valmistunut Sibelius-Akatemiasta kirkkomuusikoksi ja kuoronjohtajaksi. Ruut on johtanut muun muassa Turun filharmonista orkesteria, Malmön sinfoniaorkesteria ja Orchestre national des Pays de la Loirea. Hän on johtanut oopperaa Norrlandsoperanissa, työskennellyt Göteborgin oopperan orkesterin kanssa ja vieraillut monesti johtamassa Jyväskylä Sinfoniaa. Syksyllä 2023 hän debytoi Kuopion kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian sekä Radion sinfoniaorkesterin edessä ja johti L’elisir d’amore -oopperaa Jyväskylän oopperassa. Kevään 2024 aikana Ruut palaa Joensuun kaupunginorkesterin eteen sekä johtaa ensimmäisen kerran mm. Lapin kamariorkesteria sekä Kymi Sinfoniettaa. Monipuolisena muusikkona ja lauluinstrumentin kanssa pitkään työskennelleenä Ruut viihtyy oopperamusiikin parissa, mutta hänen vahvuuksiinsa kuuluu myös kiinnostus uuteen ja ennen kuulemattomaan musiikkiin sekä mielenkiintoisten ohjelmakokonaisuuksien suunnitteluun. Kälviän musiikkileiri on Ruutille tuttu omasta nuoruudesta ja hän odottaa innolla nuorten muusikoiden kanssa työskentelyä!
Jousiorkesteri
Ahti Valtonen
Ahti Valtonen suoritti viuludiplomin Sibelius-Akatemiassa vuonna 1986. Viuluopintojen lisäksi hän on opiskellut orkesterinjohtoa lukuisilla kapellimestarikursseilla. Hän on toiminut viulistina Radion Sinfoniaorkesterissa ja Kouvolan kaupunginorkesterissa. Nykyään hän toimii viulusoiton lehtorina Käpylän musiikkiopistossa, jossa hän myös johtaa opiston orkesteria. Kesäkaudella Ahti Valtonen johtaa orkestereita ja pitää viulukursseja eri musiikkileireillä.
Puhallinorkesteri
Henriikka Teerikangas
Henriikka Teerikangas (s. 1989) opiskeli käyrätorvensoittoa ja puhallinorkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa sekä orkesterinjohtoa Jorma Panulan ohjauksessa Panulan nuorisokapellimestariluokalla ja myöhemmin Panula-Akatemiassa. Teerikangas valmistui puhallinorkesterinjohdon luokalta Petri Komulaisen ohjauksessa erinomaisin arvosanoin ja on sen jälkeen toiminut mm. Akateemisen puhallinorkesterin taiteellisena johtajana ja Ylioppilaskunnan Soittajien apulaiskapellimestarina. Lisäksi Teerikangas on johtanut Arnold Schönbergin Pierrot Lunaire -teoksen taidemuseo Ateneumissa syksyllä 2023, Kymi Sinfoniettaa keväällä 2023 solistina käyrätorvitaiteilija Radovan Vlatkovic, Carl Orffin Carmina Burana -teoksen Temppeliaukion kirkossa Akateemisen Puhallinorkesterin ja kolmen Helsingin yliopiston osakuntakuoron kanssa keväällä 2022 sekä Erik Fordellin juhlakantaatit Kokkolan kaupungin 400-vuotisjuhlavuonna. Tulevana syksynä hän johtaa Olli Kortekankaan uuden kamarioopperan Isfåglarna kantaesityksen Keski-Pohjanmaan kamarioopperayhdistyksen produktiossa.
Kymi Sinfoniettassa käyrätorven vuorottelevana äänenjohtajana Teerikangas on soittanut vuodesta 2019 alkaen. Teerikangas tekee taiteellista jatkotutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtoriohjelmassa ranskalaisesta luonnontorven soitosta 1700- ja 1800-luvuilla.