Opettajat
Alla lista kesän 2023 opettajista.
Viulut

Jari Valo
Jari Valo (s. 1961) aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana pikkupelimannina kotikylänsä Kaustisen perinteikkäässä ympäristössä. Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa aloitetut opinnot Juha Kankaan ja Mauno Järvelän johdolla jatkuivat 1978 Sibelius-Akatemiassa Ari Angervon opissa aina diplomitutkintoon asti 1982. Menestyksekkään ensikonsertin Valo soitti Helsingissä 1983. Kuopion viulukilpailun hän voitti kaksi vuotta myöhemmin. Jari Valo toimi Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin konserttimestarina sen perustamisesta lähtien vuoteen 1994, jolloin hän aloitti Radion sinfoniaorkesterin vuorottelevana 1. konserttimestarina. Valo työskentelee päätyönsä ohella solistina, pedagogina ja kamarimuusikkona sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on tehnyt lukuisia radionauhoituksia ja levyttänyt mm. Jean Sibeliuksen, Pehr Henrik Nordgrenin ja Anders Eliassonin viulu- ja kamarimusiikkia. Jari Valon instrumentti on Testore 1764. Kaustisen Kamarimusiikkiviikon taiteellisena johtajana Jari Valo toimi 2003–06.

Essi Höglund
Kotkalaislähtöinen Essi Höglund on nuori viulisti, joka on ehtinyt kartoittaa konserttisalitarjontaa laajalti niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän esiintyy säännöllisesti niin soolo- kuin kamarimusiikkikonsertein ja on myös aktiivinen ja kysytty orkesterimuusikko.
Hän on esiintynyt solistina useimpien suomalaisten orkestereiden kanssa. Niistä mainittakoon Radion Sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Kymi Sinfonietta, Jyväskylä Sinfonia, Pori Sinfonietta sekä Kuopion, Lohjan ja Joensuun kaupunginorkesterit. Ulkomailla solistina hän on soittanut muun muassa Orchestra Royal de Chambre de Wallonien sekä Kammerphilharmonie Bad Nauheimin kanssa. Kamarimuusikkona häntä on kuultu useimmilla suomalaisilla musiikkijuhlilla ja ulkomailla muun muassa Encuentro de Santanderissa, Allegro Vivo- ja Nordischer Klang – festivaaleilla sekä Musical Chairs -festivaalilla Montrealissa. Hän on toiminut konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä Suomen kärkiorkestereissa.
Höglundin tärkeimpiin opettajiin lukeutuvat Kotkan seudun musiikkiopistossa Merle Kaadu, Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Réka Szilvay, Wienin musiikkikorkeakoulussa Gerhard Schulz (Alban Berg – kvartetti), Sibelius-Akatemiassa Tero Latvala ja yksityisesti Paavo Pohjola. Höglund kuului Suomen kulttuurirahaston rahoittamaan Viuluakatemiaan. Mestarikurssiopettajista mainittakoon Zakhar Bron, Ilya Grubert, Johannes Meissl, Pinchas Zukerman, Mi-Kyung Lee, Tanja Becken-Bender ja Ana Chumachenko.
Höglund on palkittu toisella palkinnolla Kuopion ja Jyväskylän viulukilpailuissa sekä kolmannella palkinnolla ja pakollisen kappaleen paras tulkinta -palkinnolla Tallinnan kansainvälisessä Young Musician -viulukilpailussa. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Nobuko Imain, Augustin Dumayn ja Gregor Horschin kanssa Höglundin soittoa on tallentanut YLE, Itävallan klassisen musiikin radiokanava Ö1 ja Alba Records.

Silva Koskela
Tampereen Konservatorion viulunsoiton lehtori Silva Koskela on opetustoimensa ohessa myös aktiivinen kamarimuusikko. Tempera-kvartetin viulistina Silva on konsertoinut kotimaan (mm. Kuhmon kamarimusiikki, Helsingin juhlaviikot, Naantalin ja Turun musiikkijuhlat) lisäksi useimmissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Kvartetti on levyttänyt Sibeliuksen koko jousikvartettotuotannon (BIS) ja Nordgrenin viimeiset jousikvartetot (Alba).
Solistitehtäviä Silvalla on ollut Lapin Kamariorkesterin, Tampereen Konservatorion Kamariorkesterin ja PIRAMK:in puhaltajien kanssa. Silva aloitti viulunsoitonopintonsa Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa Juha Kankaan johdolla. Tärkeä opettaja on ollut myös Anatoli Melnikov. Silva on opiskellut Sibelius-Akatemiassa (Musiikin maisteri 2002), Royal College of Music’issa, Lontoossa (MMus in Chamber Music Studies 2000), Utrechtin musiikkikorkeakoulussa ja Edsbergin musiikkikoulussa. Barokkiviulun soittoa Silva on opiskellut Kreeta-Maria Kentalan johdolla.

Janne Nisonen
Janne Nisonen on yksi Suomen monipuolisimmista muusikoista. Hänen uransa on kulkenut viulunsoitonopiskelijasta kamarimuusikoksi ja konserttimestarista kapellimestariksi. Nisonen on suvereeni tulkki minkä tahansa aikakauden musiikille, barokista tämän päivän teoksiin. Tiettyä verevyyttä ja rouheutta esityksiin tuovat hänen kaustislaiset sukujuurensa: pelimanneja on ollut suvussa jo monessa polvessa. Janne Nisonen on johtanut muun muassa Radion Sinfoniaorkesteria, Helsingin Kaupunginorkesteria, Tapiola Sinfoniettaa, Tampere Filharmoniaa, Turun filharmonista orkesteria, Avanti!:a, Tallinnan Kamariorkesteria ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria. Vuosina 2016-2018 Nisonen toimi Pori Sinfoniettan ylikapellimestarina. Erityisen tärkeitä orkestereita Janne Nisoselle ovat olleet Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, jonka konsertteja hänet istutettiin kuuntelemaan heti kun vaipoista oli päästy, sekä Tapiola Sinfonietta, jonka I konserttimestarina hän on toiminut vuodesta 2007 saakka. Tärkeitä musiikillisia mentoreita Janne Nisoselle ovat olleet viulisti Endre Wolf, pianisti Timo Koskinen ja kamarimusiikin professori Mats Zetterqvist. Hannu Lintu on johdatellut orkesterinjohdon saloihin. Kotona vauhdista pitävät huolen kolme lasta, kaksi kissaa sekä useat keskeneräiset pihaprojektit. Keittiöbravuureista mainittakoon kermainen sahramirisotto. Janne Nisosen instrumentti on helsinkiläisen viulunrakentaja Elina Kaljusen vuonna 2018 valmistama viulu.

Ahti Valtonen
Ahti Valtonen suoritti viuludiplomin Sibelius-Akatemiassa vuonna 1986. Viuluopintojen lisäksi hän on opiskellut orkesterinjohtoa lukuisilla kapellimestarikursseilla. Hän on toiminut viulistina Radion Sinfoniaorkesterissa ja Kouvolan kaupunginorkesterissa. Nykyään hän toimii viulusoiton lehtorina Käpylän musiikkiopistossa, jossa hän myös johtaa opiston orkesteria. Kesäkaudella Ahti Valtonen johtaa orkestereita ja pitää viulukursseja eri musiikkileireillä.
Alttoviulu

Annariina Jokela
Rovaniemeläislähtöisen alttoviulistin Annariina Jokelan muusikonura sai alkunsa Lapin musiikkiopistossa Igor Ariaksen ja Taru Lehdon oppilaana. Jokela on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Lilli Maijalan ja Pirkko Simojoen johdolla sekä Münchenin musiikkikorkeakoulussa Nils Mönkemeyerin luokalla. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan Lausannen musiikkikorkeakoulussa opettajinaan Tatjana Masurenko ja Ronen Shifron. Jokela valmistui maisteriksi Münchenin musiikkikorkeakoulusta vuonna 2021 erinomaisin arvosanoin.
Vuodesta 2022 Jokela toimii Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa alttoviulun tuntiopettajana. Lukuvuonna 2022-2023 hän työskentelee lisäksi Sibelius-Akatemian vierailevan alttoviuluprofessorin Nils Mönkemeyerin assistenttina.
Jokela on innokas kamarimuusikko, jota on kuullaan säännöllisesti Suomessa ja Keski-Euroopassa kamarimusiikkifestivaaleilla, joista mainittakoon Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Kuhmon kamarimusiikki, Klassinen hietsu ja Helsingin juhlaviikot.
Jokela on esiintynyt solistina Tampere Filharmonian, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin sekä Hamburger Camerata – orkesterin kanssa. Hänet palkittiin vuonna 2017 Tampereen alttoviulukilpailun finalistina.
Jokela keikkailee säännöllisesti suomalaisissa ja saksalaisissa orkestereissa, mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Münchenin filharmonikkojen riveissä. Lisäksi hän on vieraillut sooloalttoviulistina mm. Tapiola Sinfonietassa, Keskipohjanmaan kamariorkesterissa sekä Lapin kamariorkesterissa.
Sello

Markus Hallikainen
Markus Hallikainen (s. 1987) toimii sellonsoiton lehtorina Keski-Helsingin musiikkiopistossa. Pedagogin työ on hänelle tärkeää ja hän on aktiivisesti johtanut selloyhtyeitä sekä valmentanut nuoria sellistejä ja kamarimusiikkiryhmiä. Opetustyön lisäksi hän on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt myös mm. Turun filharmonisen orkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin ja Karlovy Varyn (Tsekki) sinfoniaorkesterin solistina. Markus oli vuoden 2014 Turun sellokilpailujen finalisti ja on saanut toisen palkinnon nykymusiikkikilpailussa Sveitsissä. Häntä ovat urallaaan tukeneet mm. Suomen kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Niilo Helanderin säätiö, Pro Musica -säätiö.
Markus valmistui vuonna 2017 Zürichin musiikkikorkeakoulun (ZHdK) solistidiplomi-linjalta opettajanaan Raphael Wallfisch. Hän sai opintojaan varten apurahan Sveitsin valtiolta (Swiss Government Excellence Scholarship for fine arts). Suomessa hän on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opettajinaan mm. Hannu Kiiski, Arto Noras ja Martti Rousi. Hän on täydentänyt taitojaan useiden johtavien sellistien mestarikursseilla.
Hän on toiminut monipuolisesti musiikin kentällä ja opiskeli Sveitsissä barokkiselloa Martin Zellerin johdolla. Hän on soittanut myös useissa Suomen orkestereissa. Markus on toiminut vuodesta 2017 Varkauden KesäKlassinen -festivaalin taiteellisena johtajana. Hän soittaa J. Derazeyn vuonna 1875 rakentamalla instrumentilla.
www.markushallikainen.com

Joona Pulkkinen
Sellisti Joona Pulkkinen on esiintynyt lukuisien orkesterien, kuten Radion sinfoniaorkesterin, Royal Chamber Orchestra of Wallonien, Brysselin La Monnaie -orkesterin ja Tampere Filharmonian solistina. Hän on esiintynyt useimmilla merkittävimmistä kotimaisista musiikkifestivaaleista sekä monissa Euroopan maissa ja konserttisaleissa, joihin lukeutuvat muun muassa Brysselin Palais des Beaux-Arts, Pariisin Auditorium Fondation Louis Vuitton ja Amsterdamin Concertgebouw. Syksyllä 2022 Pulkkinen aloitti työnsä sellomusiikin lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.
Pulkkinen valittiin taiteilijaksi Gautier Capuçonin ohjauksessa toimivaan Classe d’Excellence de Violoncelle -ohjelmaan Pariisissa kaudeksi 2015–2016. Muista Pulkkisen opettajista mainittakoon muun muassa Gary Hoffman, Marko Ylönen ja Pauli Heikkinen.
Pulkkinen voitti 3. palkinnon kansallisessa Turun sellokilpailussa vuonna 2010. Hän on toiminut Tampere Filharmonian soolosellistinä syksystä 2014 lähtien. Pulkkinen on toiminut myös soolosellistin sijaisena muun muassa Avanti! -kamariorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa sekä Helsingin kaupunginorkesterissa.
Joona Pulkkinen soittaa harvinaista genovalaista Davide Pizzorno -selloa vuodelta 1769 sekä Pierre Simon -jousta vuodelta 1855.
Kontrabasso

Aapo Juutilainen
Aapo Juutilainen on Radion Sinfoniaorkesterin kontrabasson äänenjohtaja. Omien orkesteritöiden lisäksi Aapo esiintyy säännöllisesti myös Uusinta-kamariyhtyeessä ja Suomalaisessa Kamariorkesterissa, sekä soittaa mielellään kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa. Opetustyötä hän tekee Sibelius-Akatemiassa. Kälviän musiikkileirillä Aapo opettaa mielellään kaiken ikäisiä basisteja!
Huilu

Jenny Villanen
Jenny Villanen (s. 1980) on soittanut Helsingin kaupunginorkesterissa soolopikkolistina syksystä 2007. Tätä ennen, vuosina 2003-2007, hän työskenteli vakituisena soittajana Kaartin soittokunnassa. Villanen on soittanut päätyönsä ohella sijaisuuksia useissa Suomen orkestereissa, mm. Suomen Kansallisoopperan ja -baletin orkesterissa, Kuopion kaupunginorkesterissa, Kymi ja Tapiola Sinfonietassa, Turun filharmonisessa orkesterissa sekä Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa.
Ensimmäisen kerran Jenny soitti solistina jo 9-vuotiaana. Väinö Tuomisen Konserttipolkasta tuli bravuurinumero Rauman Poikasoittokunnan kesäkiertueilla monissa Euroopan maissa. Vanhemmalla iällä hän on esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin ja Kaartin soittokunnan solistina.
Orkesteri- ja kamarimusiikkisoittojen ohella Jenny opettaa sekä huilua että pikkoloa. Opetuksessa hänestä on tärkeää nähdä kunkin oppilaan yksilölliset tarpeet ja vahvuudet ja auttaa tätä oppimaan ja kehittymään monimuotoisesti. Fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi on hänelle muutenkin tärkeää: hän toimii myös muusikkojen ohjaamiseen erikoistuneena personal trainerina ja ravintovalmentajana.
Oboe

Sanna Niemikunnas
Sanna Niemikunnas on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja on täydentänyt sen jälkeen opintojaan mestarikursseilla. Sanna on soittanut oboeta ja englannintorvea Radion Sinfoniaorkesterissa jo vuodesta 1988. Hyvinkään Orkesteri ja Suomalainen Kamariorkesteri tuovat vaihtelua orkesterisoittoon. Opetustyö on lähellä Sannan sydäntä. Hän opettaakin nykyään Sibelius-Akatemiassa, Helsingin Konservatiossa sekä Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Kälviä kuuluu kesään; on kuulunut jo yli 20 vuoden ajan.
Klarinetti

Anni Ollila-Nordström
Anni Ollila-Nordström aloitti klarinetinsoiton Espoossa, musiikkiopisto Juvenaliassa Olli Silvánin johdolla. Ollin hyvänmielinen ja lämmin tapa opettaa innosti hänet myöhemmin jatkamaan pedagogiopintoihin Helsingin ammattikorkeakouluun Ilkka Teerijoen oppiin. Anni on opettanut klarinetinsoittoa mm. Espoon musiikkiopistossa, Turun konservatoriossa, Keravan musiikkipistossa ja musiikkileireillä. Sibelius-opiston klarinetinsoiton lehtorina ja puhallinorkestereiden johtajana hän on toiminut vuodesta 2011. Omaa muusikkous pysyy yllä soittamalla Suomen Puhallinsinfonikoissa ja Tawastia Sinfoniassa. Orkesterinjohtoon Anni on hakenut oppia puhallinkapellimestarikursseita, joilla häntä ovat opettaneet mm. Juha Törmä ja Anna-Leena Lumme.
Anni on “puhallinmusiikki-intoilija” joka innostuu aina ja kaikesta ja on aktiivisesti pistämässä lusikkaansa soppaan kun puhutaan yhdessä tekemisestä. Yhteistyö muiden orkestereiden kanssa ja oman talon kaputiimin kannustava ja tuloksekas toiminta tuovat työhön iloa. Anni palkittiin Sibelius-opiston puhallinorkestereiden kanssa tehdystä kehitystyöstä Suomen puhallinorkesteriliiton Vuoden pinna -palkinnolla vuonna 2022.

Niina Selin
Niina aloitti klarinetinsoiton vuonna 1985 Rovaniemellä, jossa opettajana oli mm. Esko Parikka. Vuonna 1994 hän aloitti Sibelius-Akatemiassa, jossa opiskeli Reijo Koskisen ja Kullervo Kojon johdolla valmistuen musiikin maisteriksi vuonna 2000. Käsitystään klarinetinsoitosta hän on vielä täydentänyt Joy Farrallin opissa Lontoossa vuosina 2001-2002. Nykyisin hänen käsitystään klarinetinsoitosta täydentävät kaksi oppilasta Sibelius-Akatemiassa sekä vuodesta 1995 jatkunut työ äänenjohtajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa.
Saksofoni

Kalle Oittinen
Savosta kotoisin oleva, Helsingissä varttunut ja sittemmin Tamperelaistunut Kalle Oittinen (s. 1988) on suomen eturivin saksofonisteja ja saksofoninsoiton opettaja. Hän on Tampereen konservatorion saksofoninsoiton lehtori ja opettaa saksofoninsoittoa sekä saksofonipedagogiikkaa myös Tampereen Ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa. Lisäksi hän opettaa kesäisin Kälviän musiikkileirillä ja on kysytty kouluttaja Suomessa ja ulkomailla.
Muusikkona Oittinen konsertoi erilaisilla kokoonpanoilla (mm. Saksofonikvartetti Aava ja TampereRaw) ja on vakiovieras Suomen sinfoniaorkestereissa ja soittokunnissa. Viime aikoina hän on kantaesittänyt runsaasti uutta suomalaista musiikkia ja työstänyt säveltäjien kanssa pedagogista materiaalia oppilaille ja opiskelijoille. Lisäksi hän on mukana järjestämässä Pirkanmaan Saksofonifestivaalia. 2016 Kalle sai 2. palkinnon 8. kansainvälisessä saksofonikilpailussa Slovenian Nova Goricassa ja 2018 Suomen saksofoniseura myönsi hänelle Josef Kaartinen -palkinnon saksofoninsoiton eteen tehdystä työstä.
Vapaalla Kallen lempipuuhaa on ulkoilu ja touhuaminen perheen kanssa sekä liikunta eri muodoissa. Omalla ajalla maistuu myös hyvä ruoka ja kuppi kahvia podcastejä kuunnellen.
Fagotti

Mikko-Pekka Svala
Mikko-Pekka Svala aloitti fagottiopinnot Jari Laakson oppilaana Länsi-Pohjan musiikkiopistossa, Kemissä. Peruskoulun jälkeen Mikko-Pekka siirtyi ammattiopintoihin Turun konservatorioon, ja sieltä hänen matka jatkui Malmön musiikkikorkeakouluun, Leipzigin musiikkikorkeakouluun ja Prof. Ole Kristian Dahlin oppilaaksi Kölniin.
Mikko-Pekka voitti toisen palkinnon Crusell-fagottikilpailussa vuonna 2003. Hän on esiintynyt useiden maamme orkestereiden solistina esittäen mm. Mozartin, Weberin, Crusellin ja Williamsin musiikkia. Erityisesti vielä mainittakoon Yrjö Hjeltin ja Tomi Räisäsen konserttojen kantaesitykset Helsingin kaupunginorkesterin ja Lapin kamariorkesterin solistina.
Svala aloitti orkesterimuusikon uransa Malmön oopperaorkesterissa ja on soittanut myös Berliinin radio-orkesterissa, Göteborgin sinfonikoissa, Tampere Filharmoniassa, Avanti!:ssa ja Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa. Nykyisin hän toimii fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa. Orkesterityönsä lisäksi Mikko-Pekka on innokas kamarimuusikko ja opettaja. Hän soittaa Zagros Ensemble ja Helsinki Chamber Soloists -yhtyeissä sekä opettaa Helsingin konservatoriossa ja Mannheimin musiikkikorkeakoulussa. Mikko-Pekka on toiminut Kälviän musiikkileirin taiteellisena johtajana vuodesta 2013 alkaen.
Trumpetti

Jonas Silinskas
Jonas Silinskas (02.05.1989) on liettualaissyntyinen trumpetisti ja trumpetinsoiton opettaja. Jonas aloitti musiikkiopinnot 8-vuotiaana Vilnan ”National M. K. Ciurlionis school of arts” -oppilaitoksessa. Vuonna 2007 hän aloitti Liettuan Kansallisessa musiikki- ja teatteriakatemiassa sekä “Trimitas”-orkesterissa, joka on sinfoninen ammattipuhallinorkesteri. Jonas muutti Suomeen vuonna 2009 opiskelemaan Aki Välimäen ohjauksessa. Hän on työskennellyt monissa sinfoniaorkesterissa mm. Tampere Filharmoniassa, Göteborgin Sinfoniaorkesterissa, Turun filharmonisessa orkesterissa sekä Kuopion kaupunginorkesterissa. Jonas Silinskas on myös esiintynyt kansainvälisesti Koreassa, Japaissa, Ruotsissa, Suomessa, Saksassa, Hollannissa, Puolassa, Italiassa, Venäjällä ja Baltian maissa. Jonas on opettanut Tampereen ammattikorkeakoulussa (TAMK), Pirkanmaan musiikkiopistossa (PMO) sekä Lieksan Vaskiviiko, Kymi Brass ja Trakai Fanfare Week tapahtumissa. Suomalaisten oppilaiden lisäksi Jonas on opettanut ja pitänyt mestarikursseja myös muissa maisssa mm. Liettuassa, Italiassa, Etelä-Koreassa ja Saksassa. Silinskas työskentelee tällä hetkellä soolotrumpetistina Suomen Radion Sinfoniaorkesterissa ja opettaa Espoon Musiikkiopistossa. Orkesterimuusikin ja sooloesiintymisten lisäksi Jonas nauttii jazz-, funk- ja soulmusiikista.
Käyrätorvi

Tommi Hyytinen
Tommi Hyytinen (s. 1977) työskentelee Radion sinfoniaorkesterissa käyrätorvensoittajana ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa käyrätorven- ja luonnontorvensoitonopettajana. Lisäksi hän on Suomalaisen barokkiorkesterin jäsen. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Universtät für Musik und Darstellende Kunst Wienissä ja Universität Mozarteum Salzburgissa. Hyytinen valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta 2009. Taiteellisen tohtorintutkinnon aiheena hänellä oli romantiikan ajan käyrätorvimusiikki. Tohtorintutkinnon konserttisarjassa hän soitti 1800-luvun periodi-instrumentteja: luonnontorvea, ranskantorvea, saksantorvea ja wienintorvea. Aktiivisesti kamarimusiikkia soittava Hyytinen on mm. Arktinen Hysteria -kvintetin, The Golden Horns -kvartetin ja Helsinki Brass Quartetin perustajajäsen. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona lukuisilla festivaaleilla kotimaassa ja ulkomailla. Säveltäminen ja sovittaminen ovat tärkeä osa hänen muusikkouttaan. Hyytinen toimii aktiivisesti uuden musiikin kentällä ja on kantaesittänyt lukuisia teoksia käyrätorvelle, kuten Atso Almilan, Tomi Räisäsen ja Kai Niemisen käyrätorvikonsertot sekä Matthew Whittallin Northlands, Album for horn and strings -teoksen. Hän on esiintynyt useiden kotimaisten orkestereiden solistina. Hyytinen on julkaissut kolme erinomaisia arvosteluja saanutta soololevyä Pilfink -levymerkillä. Muusikon työnsä lisäksi Hyytinen on kouluttautunut Somatic Pilates -ohjaajaksi. Hän on erikoistunut muusikoiden kehon käytön ohjaamiseen. Hyytisen kirjoittama käyrätorvimetodi Soiton ydin – Soittaminen kehon keskuksesta julkaistiin kesäkuussa 2016.
Pasuuna

Olav Severeide
Opiskellut Malmön musiikkikorkeakolussa Per Kristian Svensenin sekä Norjan musiikkiakatemiassa Ingemar Roosin johdolla. Opiskellut lisäksi Berliinin taideyliopistossa ja suorittanut Erasmus-vaihdon Pariisin konservatoriossa. Suomen kansallisoopperan orkesterissa vuodesta 2012.
Toimi Tampere Filharmonian vuorottelevana äänenjohtajana 2006–2012. Soittanut lisäksi Bergenin filharmonisessa orkesterissa, Norjan kansallisoopperan orkesterissa sekä Malmön oopperaorkesterissa.
Vieraillut mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Turun filharmonisessa orkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa, Avanti!:ssa, Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa, Göteborgin sinfonikoissa, Ruotsin radion sinfoniaorkesterissa, Oslon filharmonisessa orkesterissa, Trondheimin sinfoniaorkesterissa ja Norjan radio-orkesterissa.
Soittaa pääinstrumenttinaan tenoripasuuna mutta myös altto- ja bassopasuunaa. Vuodesta 2020 toiminut pasuunan tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa.
Uran tähänastisena kohokohtana Launy Grøndahlin pasuunakonserton esittäminen Tampere Filharmonian solistina.
Esiintyi lapsena poikasopraanona ja avustajana Göteborgin oopperassa.
Tuuba ja baritonitorvi

Mizuho Kojima
Mizuho Kojima aloitti musiikkiharrastuksen pianonsoitolla 4-vuotiaana. Baritonitorvensoiton hän aloitti ylä-asteen puhallinorkesterikerhossa ja sittemmin opiskeli Toru Miuran johdolla Kunitachi College of Musicissa, Japanissa. Mizuho muutti Suomeen 2002, koska hän halusi opiskelemaan Jukka Myllyksen oppilaaksi Sibelius-Akatemiaan. Ensimmäiset palkinnot hän voitti Lahden Puhallinkilpailussa vuonna 2003 sekä The 21st Japan Wind and Percussion Competitionissa vuonna 2004. Mizuho on esiintynyt mm. Kaartin Soittokunnan sekä Laivaston soittokunnan solistina. Mizuho Kojima opettaa Käpylän musiikkiopistossa ja Pohjois-Helsingin musiikkiopistossa sekä soittaa Euphoria Brass Sextetissä ja Muse Trombone Quartetissä.
Lyömäsoittimet

Lauri Pekkarinen
Lauri Pekkarinen (s. 1991) on liminkalaislähtöinen lyömäsoittaja, joka työskentelee lyömäsoitinten äänenjohtajana Lappeenrannan kaupunginorkesterissa. Ennen nykyistä vakanssiaan hän työskenteli Kuopion kaupunginorkesterin patarumpujen ja lyömäsoitinten äänenjohtajana, ja on lisäksi keikkaillut lyömäsoittajana ja patarumpalina orkestereissa ympäri Suomen. Työnsä ohella hän soittaa lyömäsoitinkvartetti Awake Percussionissa ja toimii yhtenä lappeenrantalaisen nykymusiikkiin painottuvan Kumaus-festivaalin taiteellisista johtajista.
Opintojen alkutaipaleet Pekkarinen otti kotiseudullaan Limingan musiikkiopistossa Erja Anttilan johdolla. Ammattopintoja kertyi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta, Sibelius-Akatemiasta ja Berliinin Universität der Künste -taideyliopistosta, opettajina mm. Nathan Archer, Pasi Suomalainen, Antti Rislakki, Samuli Viitanen, Tim Ferchen, Lassi Erkkilä ja David Punto. Opintoja hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla, mm. Katarzyna Myckan, Nick Woudin ja Eric Sammut’n kanssa.
Lyömäsoittimissa Pekkarista kiehtoo soitinryhmän monipuolisuus ja rajattomat mahdollisuudet niin rytmi- kuin klassiseen musiikkiin. Kamarimusiikki niin oman yhtyeen kuin vaihtuvien kokoonpanojen kanssa ja erilaisten sointivärien etsiskely on erityisen lähellä sydäntä. Orkesterissa hän viihtyy parhaiten patarumpujen takana, mutta lyömäsoittimien jatkuvasti kehittyvästä maailmasta löytyy koko ajan jotain uutta ja kiinnostavaa!
Harppu

Päivi Severeide
Päivi Severeide on Turun Filharmonisen orkesterin harpun äänenjohtaja sekä harpun yliopisto-opettaja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Severeide valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008 harppuopettajanaan pääosin Reija Bister sekä loppuvaiheessa myös Arielle Valibouse. Hänellä on opiskellut myös Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa Sarah O’Brienin harppuluokalla.
Severeide debytoi Radion Sinfoniaorkesterin nuorena solistina vuonna 2004 ja on sen jälkeen vieraillut useiden orkesterien solistina, kuten Suomen Kansallisoopperan Orkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Oulu Sinfonian ja Pori Sinfoniettan solistina. Orkesterimuusikkona Severeide on työskennellyt Suomen orkestereiden ohella Ruotsissa ja Norjassa. Ennen Turun virkaansa hän toimi hän pitkään Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sooloharpistin viransijaisena.
Harpun standardiohjelmiston lisäksi Severeide kantaesittää uutta ohjelmistoa säännöllisesti ja työskentelee aktiivisesti säveltäjien ja sovittajien kanssa, josta osoituksena hänen levynsä Ensemble Transparentin jäsenenä sisältää suomalaista kamarimusiikkia harpulle, huilulle ja alttoviululle. Myös Avanti – kamariorkesterin jäsenenä hän on saanut laajan katsauksen aikamme musiikkiin. Severeide on tehnyt yhteistyötä myös monien kevyen musiikin artistien kanssa tuoden harppua uusiin konteksteihin.
Vuodesta 2009 lähtien Sibelius-Akatemiassa opettaneen Päivin harppuoppilaat ovat menestyneet useissa kansainvälisissä kilpailuissa ja koesoitoissa. Päivi Severeide on Suomen Harpistit ry:n hallituksen jäsen ja Helsinki Harp Festivalin taiteellinen johtaja.
Kamaripianistit

Naoko Ichihashi
Naoko Ichihashi valmistui vuonna 1981 Tokiossa Tohon musiikkikorkeakoulusta ja pääsi samana vuonna Indiana yliopistoon opiskelemaan pianon soittoa György Sebökin johdolla. Vuonna 1986 hänet palkittiin parhaana säestäjänä Tchaikovsky-kilpailussa Moskovassa. 1987 Ichihashi valmistui Indiana yliopistosta ja siirtyi Suomeen ja kamaripianistin paikan Sibelius-Akatemiassa. Samana vuonna hänestä tuli Avanti!n jäsen. Ensikonsertin hän antoi Helsingissä vuonna 1990.Vuosina 1991-1992 hän opiskeli Ecole Normalissa Pariisissa ja sai ”Licence de concert”diplomin.Vuonna 1993,hän sai toisen palkinnon Oulun kamarimusiikkikilpailussa. Hän on toiminut lehtorina Sibelius-Akatemiassa vuonna 2014 sta lähtien. Hän on arvostettu ja aktiivinen muusikko ja esiintyy jatkuvasti kamarimusiikkitapahtumissa ja toimii Jean Sibelius viulukilpailun ja Paulon sellokilpailun pianistina.

Timo Latonen
Timo Latonen opiskeli Turun konservatoriossa (Tarmo Huovinen, Marketta Valve), Sibelius-Akatemiassa (Erik T. Tawaststjerna, Tuija Hakkila) sekä Tallinnan musiikkiakatemiassa (Lauri Väinmaa). Keväällä 2004 hän suoritti pianonsoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi. Vuotta myöhemmin Timo Latonen valittiin Helsingin Konservatorion säestyksen lehtoriksi – toimeen, jonka parissa hän on soittanut lukemattomien nuorten ja kokeneiden muusikoiden kanssa.
Kamaripianistin tuntiopettajan töissä hänet on voinut bongata lisäksi mm. aikanaan Metropolia AMK:ssa ja nykyään Sibelius-Akatemiassa – sekä tietenkin monelta enemmän ja vähemmän kohtalokkaalta musiikkileiriltä. Latosen monipuolinen taiteilijuus huipentuu kerran kesässä kahdenistuttavan jäläkikäläviäläisen sykloharmonin ikimieleensyöpyvän ja kaihoisan herkkävireisessä tunnelmoinnissa.
Sinfoniaorkesteri

Janne Nisonen
Janne Nisonen on yksi Suomen monipuolisimmista muusikoista. Hänen uransa on kulkenut viulunsoitonopiskelijasta kamarimuusikoksi ja konserttimestarista kapellimestariksi. Nisonen on suvereeni tulkki minkä tahansa aikakauden musiikille, barokista tämän päivän teoksiin. Tiettyä verevyyttä ja rouheutta esityksiin tuovat hänen kaustislaiset sukujuurensa: pelimanneja on ollut suvussa jo monessa polvessa. Janne Nisonen on johtanut muun muassa Radion Sinfoniaorkesteria, Helsingin Kaupunginorkesteria, Tapiola Sinfoniettaa, Tampere Filharmoniaa, Turun filharmonista orkesteria, Avanti!:a, Tallinnan Kamariorkesteria ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria. Vuosina 2016-2018 Nisonen toimi Pori Sinfoniettan ylikapellimestarina. Erityisen tärkeitä orkestereita Janne Nisoselle ovat olleet Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, jonka konsertteja hänet istutettiin kuuntelemaan heti kun vaipoista oli päästy, sekä Tapiola Sinfonietta, jonka I konserttimestarina hän on toiminut vuodesta 2007 saakka. Tärkeitä musiikillisia mentoreita Janne Nisoselle ovat olleet viulisti Endre Wolf, pianisti Timo Koskinen ja kamarimusiikin professori Mats Zetterqvist. Hannu Lintu on johdatellut orkesterinjohdon saloihin. Kotona vauhdista pitävät huolen kolme lasta, kaksi kissaa sekä useat keskeneräiset pihaprojektit. Keittiöbravuureista mainittakoon kermainen sahramirisotto. Janne Nisosen instrumentti on helsinkiläisen viulunrakentaja Elina Kaljusen vuonna 2018 valmistama viulu.
Jousiorkesteri

Ahti Valtonen
Ahti Valtonen suoritti viuludiplomin Sibelius-Akatemiassa vuonna 1986. Viuluopintojen lisäksi hän on opiskellut orkesterinjohtoa lukuisilla kapellimestarikursseilla. Hän on toiminut viulistina Radion Sinfoniaorkesterissa ja Kouvolan kaupunginorkesterissa. Nykyään hän toimii viulusoiton lehtorina Käpylän musiikkiopistossa, jossa hän myös johtaa opiston orkesteria. Kesäkaudella Ahti Valtonen johtaa orkestereita ja pitää viulukursseja eri musiikkileireillä.
Puhallinorkesteri

Anni Ollila-Nordström
Anni Ollila-Nordström aloitti klarinetinsoiton Espoossa, musiikkiopisto Juvenaliassa Olli Silvánin johdolla. Ollin hyvänmielinen ja lämmin tapa opettaa innosti hänet myöhemmin jatkamaan pedagogiopintoihin Helsingin ammattikorkeakouluun Ilkka Teerijoen oppiin.
Anni on opettanut klarinetinsoittoa mm. Espoon musiikkiopistossa, Turun konservatoriossa, Keravan musiikkipistossa ja musiikkileireillä. Sibelius-opiston klarinetinsoiton lehtorina ja puhallinorkestereiden johtajana hän on toiminut vuodesta 2011. Omaa muusikkous pysyy yllä soittamalla Suomen Puhallinsinfonikoissa ja Tawastia Sinfoniassa. Orkesterinjohtoon Anni on hakenut oppia puhallinkapellimestarikursseita, joilla häntä ovat opettaneet mm. Juha Törmä ja Anna-Leena Lumme.
Anni on “puhallinmusiikki-intoilija” joka innostuu aina ja kaikesta ja on aktiivisesti pistämässä lusikkaansa soppaan kun puhutaan yhdessä tekemisestä. Yhteistyö muiden orkestereiden kanssa ja oman talon kaputiimin kannustava ja tuloksekas toiminta tuovat työhön iloa. Anni palkittiin Sibelius-opiston puhallinorkestereiden kanssa tehdystä kehitystyöstä Suomen puhallinorkesteriliiton Vuoden pinna -palkinnolla vuonna 2022.