• Slide 5

  Kälviän musiikkileiri – “Kesieni ikuinen kohokohta”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 3

  Kälviän musiikkileiri – “Paras mitä maapallolta löytyy”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1

  Kälviän musiikkileiri – “Saa unelmoimaan enemmän ja enemmän”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Viulun opettajat

Petri Aarnio
viulu

Petri Aarnio aloitti opintonsa Itä- Helsingin musiikkiopistossa Géza Szilvayn johdolla, minkä jälkeen hän siirtyi Sibelius- Akatemiaan Lajos Garamin oppilaaksi.Hän jatkoi opintojaan Dorothy DeLayn ja Joel Smirnoffin opastuksella New Yorkissa Juilliard Schoolissa, jossa hän suoritti diplomi- tutkinnon. Suomeen palattuaan Aarnio hoiti Kansallisoopperan orkesterin II- konserttimestarin sijaisuutta. Hän on toiminut myös Avanti!n sekä Suomalaisen kamariorkesterin konserttimestarina. Nykyään Petri Aarnio toimii Radion Sinfoniaorkesterin ensimmäisenä konserttimestarina. Uusi Helsinki- kvartetin jäsenenä hän on ollut vuodesta 1990 lähtien, I- viulistina syksystä 2000 alkaen. Aarnio soittaa myös pianotrio Ad Libitumin viulistina yhdessä sellisti Erkki Lahesmaan ja pianisti Naoko Shibayama- Aarnion kanssa. Hän on esiintynyt sekä kamarimuusikkona että solistina kotimaan lisäksi eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvalloissa, Etelä- Amerikassa, Afrikassa, Kiinassa ja Japanissa. Hän on tehnyt opetustyötä vuodesta 1997 lähtien Sibelius- Akatemiassa, ja Tampereen Konservatoriossa.

Jaana Haanterä
viulu

Jaana Haanterä syntyi 21.2.1960 Porissa. Hän suoritti Sibelius-Akatemian viuludiplomin 1981 Tuomas Haapasen johdolla. Viuluopintojaan hän jatkoi Moskovan konservatoriossa Igor Bezrodnyin oppilaana 1981-83 ja yksityisesti Yhdysvalloissa Indiana Universityssä 1985-86. Hän opiskeli myös kamarimusiikkia Amadeus-kvartetin johdolla Kölnin musiikkikorkeakoulussa. Haanterä on työskennellyt konserttimestarina mm. Helsingin, Espoon ja Tampereen kaupunginorkestereissa ja on Suomalaisen kamariorkesterin perustajajäsen. Hän on opettanut mm. Sibelius-Akatemiassa sekä Turun ja Keski-Pohjanmaan Konservatorioissa. Syksyllä 2013 Jaana Haanterä aloitti viulunsoiton lehtorina Tampereen Konservatoriossa. Kapellimestariopintoja Jaana Haanterä on suorittanut Sibelius-Akatemiassa, professori Jorma Panulan lisäksi mm. Janos Fürstin, Moshe Atzmonin, James DePreistin ja Ilja Musinin johdolla. Kapellimestaridiplominsa hän suoritti vuonna 1991 erinomaisin arvosanoin; diplomitutkinnossa hän johti Jyväskylän kaupunginorkesteria Suolahti-salissa. Hän on vieraillut mm. Ukrainan radion sinfoniaorkesterin, Tampere Filharmonian, Lahden, Jyväskylän, Joensuun, Porin ja Vaasan kaupunginorkestereiden sekä Kokkolan orkesterin ja Lapin kamariorkesterin johtajana. 1998-2000 hän toimi Savonlinnan orkesterin taiteellisena johtajana. Hän on johtanut myös kamariorkesteri Tampere Chamberia usean vuoden ajan. Vuodesta 2007 hän on johtanut Pyynikki-festivaalin orkesteria, joka on sittemmin ottanut nimekseen Pyynikki Festival Orchestra. Jaana Haanterä johti vuonna 2003 Tampere Filharmonian ja In Time-yhtyeen Astor Piazzollan musiikkia sisältävän levytyksen. Vuonna 2004 Jaana Haanterä johti Jouni Kaipaisen säveltämän lasten musiikkinäytelmän Hämäränmaassa kamariversion kantaesityksen Porvoon Suvisoitossa ja vuonna 2005 Tampereen Teatterikesässä. Vuonna 2010 hän johti saman teoksen orkesteriversion Porin Oopperassa.

Silva Koskela
viulu

silva_koskela

Tampereen Konservatorion viulunsoiton lehtori Silva Koskela on opetustoimensa ohessa myös aktiivinen kamarimuusikko. Tempera-kvartetin viulistina Silva on konsertoinut kotimaan (mm. Kuhmon kamarimusiikki, Helsingin juhlaviikot, Naantalin ja Turun musiikkijuhlat) lisäksi useimmissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Kvartetti on levyttänyt Sibeliuksen koko jousikvartettotuotannon (BIS) ja Nordgrenin viimeiset jousikvartetot (Alba). Solistitehtäviä Silvalla on ollut Lapin Kamariorkesterin, Tampereen Konservatorion Kamariorkesterin ja PIRAMK:in puhaltajien kanssa. Silva aloitti viulunsoitonopintonsa Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa Juha Kankaan johdolla. Tärkeä opettaja on ollut myös Anatoli Melnikov. Silva on opiskellut Sibelius-Akatemiassa (Musiikin maisteri 2002), Royal College of Music’issa, Lontoossa (MMus in Chamber Music Studies 2000), Utrechtin musiikkikorkeakoulussa ja Edsbergin musiikkikoulussa. Barokkiviulun soittoa Silva on opiskellut Kreeta-Maria Kentalan johdolla.

Jari Valo
viulu

Jari Valo (s.1961) aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana pikkupelimannina kotikylänsä Kaustisen perinteikkäässä ympäristössä. Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa aloitetut opinnot Juha Kankaan ja Mauno Järvelän johdolla jatkuivat 1978 Sibelius-Akatemiassa Ari Angervon opissa aina diplomitutkintoon asti 1982. Menestyksekkään ensikonsertin Valo soitti Helsingissä 1983. Kuopion viulukilpailun hän voitti kaksi vuotta myöhemmin. Jari Valo toimi Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin konserttimestarina sen perustamisesta lähtien vuoteen 1994, jolloin hän aloitti Radion sinfoniaorkesterin vuorottelevana 1. konserttimestarina. Valo työskentelee päätyönsä ohella solistina, pedagogina ja kamarimuusikkona sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on tehnyt lukuisia radionauhoituksia ja levyttänyt mm. Jean Sibeliuksen, Pehr Henrik Nordgrenin ja Anders Eliassonin viulu- ja kamarimusiikkia. Jari Valon instrumentti on Testore 1764. Kaustisen Kamarimusiikkiviikon taiteellisena johtajana Jari Valo toimi 2003–06.

Ahti Valtonen
viulu

Ahti Valtonen 1

Käpylän musiikkiopisto

 

Share