• Slide 5

  Kälviän musiikkileiri – “Kesieni ikuinen kohokohta”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 3

  Kälviän musiikkileiri – “Paras mitä maapallolta löytyy”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1

  Kälviän musiikkileiri – “Saa unelmoimaan enemmän ja enemmän”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Vaskisoitinten opettajat

Miikka Saarinen
trumpetti

Miikka Saarinen lev6cm
Kuva: Teemu Salminen

Miikka Saarinen (s. 1983) on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi pääaineenaan barokkitrumpetti ja musiikin kandidaatiksi pääaineenaan moderni trumpetti. Hänen opettajinaan Sibelius-Akatemiassa toimivat Juhani Listo (barokkitrumpetti) ja Jouko Harjanne (moderni trumpetti). Lisäksi hän on opiskellut mestarikursseilla opettajinaan esimerkiksi: Eric Aubier, Håkan Hardenberger, Friedemann Immer ja James Watson. Ennen Sibelius-Akatemian opintojaan Saarinen opiskeli Tapio Kilpisen, Jorma Rautakosken ja Juha Valven opastuksella. Saarinen on soittanut Radion sinfoniaorkesterin trumpettisektion varaäänenjohtajana vuodesta 2008. Ennen RSO:a hän työskenteli Tapiola sinfoniettan ja Sinfonia Lahden riveissä. Sinfoniaorkesterityön lisäksi Saarinen on toiminut teatterimuusikkona Tampereen ja Helsingin teattereissa ja soittanut kamari- ja orkesterimusiikkia lukuisten eri yhtyeiden kanssa. Saarisen kamarimusiikkikokoonpanoista tärkeimmiksi ovat muodostuneet vuonna 2013 uudelleen perustettu Solistiseitsikko Imperial, sekä vaskisekstetti Euphoria (Euphoria Brass Sextet), jonka vaskimusiikkia ilakoivasti uudistavaan kokoonpanoon hän on kuulunut jo vuodesta 2005. Miikka Saarinen on Suomalaisen Barokkiorkesterin jäsen ja soittaa barokkitrumpetistina usein myös Helsingin barokkiorkesterin ja muiden maamme eturivin vanhan musiikin yhtyeiden ja orkesteriden kanssa. Solistina Saarinen on soittanut barokkitrumpetistina tai trumpetistina Radion sinfoniaorkesterin, Collegium Musicum Rigan, Sinfoniaorkesteri Vivon, Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan ja Ensemble Nylandian kanssa. Saarinen opettaa barokkitrumpetisteja Sibelius-Akatemiassa ja modernin trumpetin soittajia Helsingin Konservatoriossa. Hän opettaa säännöllisesti myös musiikkileireillä ja festivaaleilla.

Tommi Hyytinen
käyrätorvi

tommi hyytinen UUSI
Kuva: Ville Paul Paasimaa

Tommi Hyytinen (s. 1977) työskentelee Radion sinfoniaorkesterissa käyrätorvensoittajana ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa käyrätorven- ja luonnontorvensoitonopettajana. Lisäksi hän on Suomalaisen barokkiorkesterin jäsen. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Universtät für Musik und Darstellende Kunst Wienissä ja Universität Mozarteum Salzburgissa. Hyytinen valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta 2009. Taiteellisen tohtorintutkinnon aiheena hänellä oli romantiikan ajan käyrätorvimusiikki. Tohtorintutkinnon konserttisarjassa hän soitti 1800-luvun periodi-instrumentteja: luonnontorvea, ranskantorvea, saksantorvea ja wienintorvea. Aktiivisesti kamarimusiikkia soittava Hyytinen on mm. Arktinen Hysteria -kvintetin, The Golden Horns -kvartetin ja Helsinki Brass Quartetin perustajajäsen. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona lukuisilla festivaaleilla kotimaassa ja ulkomailla. Säveltäminen ja sovittaminen ovat tärkeä osa hänen muusikkouttaan. Hyytinen toimii aktiivisesti uuden musiikin kentällä ja on kantaesittänyt lukuisia teoksia käyrätorvelle, kuten Atso Almilan, Tomi Räisäsen ja Kai Niemisen käyrätorvikonsertot sekä Matthew Whittallin Northlands, Album for horn and strings -teoksen. Hän on esiintynyt useiden kotimaisten orkestereiden solistina. Hyytinen on julkaissut kolme erinomaisia arvosteluja saanutta soololevyä Pilfink -levymerkillä. Muusikon työnsä lisäksi Hyytinen on kouluttautunut Somatic Pilates -ohjaajaksi. Hän on erikoistunut muusikoiden kehon käytön ohjaamiseen. Hyytisen kirjoittama käyrätorvimetodi Soiton ydin – Soittaminen kehon keskuksesta julkaistiin kesäkuussa 2016.

Antti Hirvonen
pasuuna

antti hirvonen

Kuva: Ville Hautakangas

Antti Hirvonen on toiminut Tampere Filharmonian pasuunan äänenjohtajana vuodesta 2003 alkaen. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2005 opettajinaan Simo Kanerva ja Teppo Alestalo ja täydentänyt opintojaan muun muassa Malmön musiikkikorkeakoulussa ja Rotterdamin Codarts -taideyliopistossa. Antti Hirvonen kuuluu myös Tampereen ammattikorkeakoulun opettajakuntaan. Soittamisen lisäksi Antti viihtyy japanilaisen teetaiteen ja argentiinalaisen tangon parissa.

Nicolas Indermühle
tuuba ja euphonium

Kuva: Turun filharmoninen orkesteri

Nicolas Indermühle syntyi 1986 Genevessä, Sveitsissä. Seitsenvuotiaana hän alkoi soittaa baritonitorvea kylän musiikkikoulussa. Neljätoista vuotta myöhemmin hän vaihtoi tuubaan. Vuonna 2007 hän pääsi Haute Ecole de Musique -kouluun Geneveen opiskelemaan Pierre Pilloudin oppilaana. Sibelius-Akatemiasta hän valmistui 2013. Hän jatkoi opiskelujaan Helsingissä Petri Keskitalon johdolla ja teki toisen maisterintutkinnon vuonna 2015. Indermühle on ollut Baltic Youth Orchestran ja Lucerne Festival Academyn jäsen kesästä 2011. Hän on toiminut Turun filharmonisen orkesterin tuuban äänenjohtajana vuodesta 2013. Indermühle on myös jäsen kymmenhenkisessä vaskiryhmässä The Helten Brass. Nicolas Indermühle on B&S- ja Melton-artisti. Opetuskielinä ovat suomi, englanti ja ranska.

Share