Uudenlainen Kälviän musiikkileiri

Uudenlainen Kälviän musiikkileiri

Covid-virus on monella tavalla vaikuttanut elämäämme ja viime kesänä myös perinteikäs Kälviän musiikkileiri joutui haastavan tilanteen eteen. Yli viisi vuosikymmentä jatkunut kesäinen leirielämä Keski-Pohjanmaan kansanopistolla ei ollut mahdollista pandemian takia, ja pähkäilyjen jälkeen leiri päädyttiin toteuttamaan kokonaan etäopetuksena. Etäleiristä saatu palaute – niin oppilailta kuin opettajiltakin – yllätti ja ilahdutti. Vaikka fyysisesti leiriläiset olivat kaukana toisistaan, Kälviän musiikkileiri onnistui kuitenkin tarjoamaan iloisen ja opettavaisen leiriviikon.

Yleensä seuraavan kesän leirisuunnitelmat ovat valmistuneet hyvissä ajoin jo edellisenä syksynä, mutta nyt on ollut melko haastavaa suunnitella seuraavaa musiikkileiriä. Leirin lopullinen ohjelma selvinnee vasta huhti-toukokuussa. Hartaana toiveenamme kuitenkin on, että pääsisimme nauttimaan aidosta musiikkileirin fiiliksestä Kälviällä.

Kälviän 52. musiikkileiri pyritään toteuttamaan mahdollisimman perinteisesti, mahdolliset viranomaisten asettamat rajoitukset huomioon ottaen. Olemme optimistisia sen suhteen, että yksityistuntien lisäksi pääsemme leirillä nauttimaan myös monipuolisesta yhteissoitostakin. Luultavasti joudumme ainakin isoja orkestereita hieman kutistamaan.

Viime kesän onnistuneen etäleirin perintönä tulevasta leiristä tulee uudenlainen hybridimusiikkileiri. Oppilasmäärien sen salliessa, on leirille mahdollista osallistua myös etäleiriläisenä online-yhteyksillä.

Avoimin mielin ja joustavasti uusiin olosuhteisiin mukautuen onnistumme varmasti tekemään upean Kälviän Musiikkileirin vuosimallia 2021.

”Elämä on ihmisen parasta aikaa”  …ja Kälviän musiikkileiri on muusikon parasta aikaa 🙂

Mikko-Pekka Svala
Kälviän musiikkileirin taiteellinen johtaja

Share