• Slide 5

  Kälviän musiikkileiri – “Kesieni ikuinen kohokohta”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 3

  Kälviän musiikkileiri – “Paras mitä maapallolta löytyy”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1

  Kälviän musiikkileiri – “Saa unelmoimaan enemmän ja enemmän”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Opettajaesittelyt

Janne Nisonen
kapellimestari

Janne Nisonen on yksi Suomen monipuolisimmista muusikoista. Hänen uransa on kulkenut viulunsoitonopiskelijasta kamarimuusikoksi ja konserttimestarista kapellimestariksi. Nisonen on suvereeni tulkki minkä tahansa aikakauden musiikille, barokista tämän päivän teoksiin. Tiettyä verevyyttä ja rouheutta esityksiin tuovat hänen kaustislaiset sukujuurensa: pelimanneja on ollut suvussa jo monessa polvessa. Janne Nisonen on johtanut muun muassa Radion Sinfoniaorkesteria, Helsingin Kaupunginorkesteria, Tapiola Sinfoniettaa, Tampere Filharmoniaa, Turun filharmonista orkesteria, Avanti!:a, Tallinnan Kamariorkesteria ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria. Vuosina 2016-2018 Nisonen toimi Pori Sinfoniettan ylikapellimestarina. Erityisen tärkeitä orkestereita Janne Nisoselle ovat olleet Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, jonka konsertteja hänet istutettiin kuuntelemaan heti kun vaipoista oli päästy, sekä Tapiola Sinfonietta, jonka I konserttimestarina hän on toiminut vuodesta 2007 saakka. Tärkeitä musiikillisia mentoreita Janne Nisoselle ovat olleet viulisti Endre Wolf, pianisti Timo Koskinen ja kamarimusiikin professori Mats Zetterqvist. Hannu Lintu on johdatellut orkesterinjohdon saloihin. Kotona vauhdista pitävät huolen kolme lasta, kaksi kissaa sekä useat keskeneräiset pihaprojektit. Keittiöbravuureista mainittakoon kermainen sahramirisotto. Janne Nisosen instrumentti on helsinkiläisen viulunrakentaja Elina Kaljusen vuonna 2018 valmistama viulu.

Lauri Pekkarinen
lyömäsoittimet

Lauri Pekkarinen (s. 1991) on liminkalaislähtöinen lyömäsoittaja, joka työskentelee lyömäsoitinten
äänenjohtajana Lappeenrannan kaupunginorkesterissa. Ennen nykyistä vakanssiaan hän
työskenteli Kuopion kaupunginorkesterin patarumpujen ja lyömäsoitinten äänenjohtajana, ja on
lisäksi keikkaillut lyömäsoittajana ja patarumpalina orkestereissa ympäri Suomen. Työnsä ohella
hän soittaa lyömäsoitinkvartetti Awake Percussionissa ja toimii yhtenä lappeenrantalaisen
nykymusiikkiin painottuvan Kumaus-festivaalin taiteellisista johtajista.

Opintojen alkutaipaleet Pekkarinen otti kotiseudullaan Limingan musiikkiopistossa Erja Anttilan
johdolla. Ammattopintoja kertyi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta, Sibelius-Akatemiasta ja
Berliinin Universität der Künste -taideyliopistosta, opettajina mm. Nathan Archer, Pasi
Suomalainen, Antti Rislakki, Samuli Viitanen, Tim Ferchen, Lassi Erkkilä ja David Punto. Opintoja
hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla, mm. Katarzyna Myckan, Nick Woudin ja Eric
Sammut’n kanssa.

Lyömäsoittimissa Pekkarista kiehtoo soitinryhmän monipuolisuus ja rajattomat mahdollisuudet
niin rytmi- kuin klassiseen musiikkiin. Kamarimusiikki niin oman yhtyeen kuin vaihtuvien
kokoonpanojen kanssa ja erilaisten sointivärien etsiskely on erityisen lähellä sydäntä. Orkesterissa
hän viihtyy parhaiten patarumpujen takana, mutta lyömäsoittimien jatkuvasti kehittyvästä
maailmasta löytyy koko ajan jotain uutta ja kiinnostavaa!

Päivi Severeide
harppu

Kuva Ville Syrjäläinen

Päivi Severeide on Turun Filharmonisen orkesterin harpun äänenjohtaja sekä harpun yliopisto-opettaja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Severeide valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008 harppuopettajanaan pääosin Reija Bister sekä loppuvaiheessa myös Arielle Valibouse. Hänellä on opiskellut myös Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa Sarah O’Brienin harppuluokalla.

Severeide debytoi Radion Sinfoniaorkesterin nuorena solistina vuonna 2004 ja on sen jälkeen vieraillut useiden orkesterien solistina, kuten Suomen Kansallisoopperan Orkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Oulu Sinfonian ja Pori Sinfoniettan solistina. Orkesterimuusikkona Severeide on työskennellyt Suomen orkestereiden ohella Ruotsissa ja Norjassa. Ennen Turun virkaansa hän toimi hän pitkään Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sooloharpistin viransijaisena.

Harpun standardiohjelmiston lisäksi Severeide kantaesittää uutta ohjelmistoa säännöllisesti ja työskentelee aktiivisesti säveltäjien ja sovittajien kanssa, josta osoituksena hänen levynsä Ensemble Transparentin jäsenenä sisältää suomalaista kamarimusiikkia harpulle, huilulle ja alttoviululle. Myös Avanti – kamariorkesterin jäsenenä hän on saanut laajan katsauksen aikamme musiikkiin. Severeide on tehnyt yhteistyötä myös monien kevyen musiikin artistien kanssa tuoden harppua uusiin konteksteihin.

Vuodesta 2009 lähtien Sibelius-Akatemiassa opettaneen Päivin harppuoppilaat ovat menestyneet useissa kansainvälisissä kilpailuissa ja koesoitoissa. Päivi Severeide on Suomen Harpistit ry:n hallituksen jäsen ja Helsinki Harp Festivalin taiteellinen johtaja.

Naoko Ichihashi
kamaripianisti

naoko

Naoko Ichihashi valmistui vuonna 1981 Tokiossa Tohon musiikkikorkeakoulusta ja pääsi samana vuonna Indiana yliopistoon opiskelemaan pianon soittoa György Sebökin johdolla. Vuonna 1986 hänet palkittiin parhaana säestäjänä Tchaikovsky-kilpailussa Moskovassa. 1987 Ichihashi valmistui Indiana yliopistosta ja siirtyi Suomeen ja kamaripianistin paikan Sibelius-Akatemiassa. Samana vuonna hänestä tuli Avanti!n jäsen. Ensikonsertin hän antoi Helsingissä vuonna 1990.Vuosina 1991-1992 hän opiskeli Ecole Normalissa Pariisissa ja sai ”Licence de concert”diplomin.Vuonna 1993,hän sai toisen palkinnon Oulun kamarimusiikkikilpailussa. Hän on toiminut lehtorina Sibelius-Akatemiassa vuonna 2014 sta lähtien. Hän on arvostettu ja aktiivinen muusikko ja esiintyy jatkuvasti kamarimusiikkitapahtumissa ja toimii Jean Sibelius viulukilpailun ja Paulon sellokilpailun pianistina.

Timo Latonen
kamaripianisti

Timo Latonen opiskeli Turun konservatoriossa (Tarmo Huovinen, Marketta Valve), Sibelius-Akatemiassa (Erik T. Tawaststjerna, Tuija Hakkila) sekä Tallinnan musiikkiakatemiassa (Lauri Väinmaa). Keväällä 2004 hän suoritti pianonsoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi. Vuotta myöhemmin Timo Latonen valittiin Helsingin Konservatorion säestyksen lehtoriksi – toimeen, jonka parissa hän on soittanut lukemattomien nuorten ja kokeneiden muusikoiden kanssa.

Kamaripianistin tuntiopettajan töissä hänet on voinut bongata lisäksi mm. aikanaan Metropolia AMK:ssa ja nykyään Sibelius-Akatemiassa – sekä tietenkin monelta enemmän ja vähemmän kohtalokkaalta musiikkileiriltä. Latosen monipuolinen taiteilijuus huipentuu kerran kesässä  kahdenistuttavan jäläkikäläviäläisen sykloharmonin ikimieleensyöpyvän ja kaihoisan herkkävireisessä tunnelmoinnissa.

 

Share