• Slide 5

  Kälviän musiikkileiri – “Kesieni ikuinen kohokohta”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 3

  Kälviän musiikkileiri – “Paras mitä maapallolta löytyy”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1

  Kälviän musiikkileiri – “Saa unelmoimaan enemmän ja enemmän”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Opettajaesittelyt

Janne Nisonen
kapellimestari

Janne Nisonen on yksi Suomen monipuolisimmista muusikoista. Hänen uransa on kulkenut viulunsoitonopiskelijasta kamarimuusikoksi ja konserttimestarista kapellimestariksi. Nisonen on suvereeni tulkki minkä tahansa aikakauden musiikille, barokista tämän päivän teoksiin. Tiettyä verevyyttä ja rouheutta esityksiin tuovat hänen kaustislaiset sukujuurensa: pelimanneja on ollut suvussa jo monessa polvessa. Janne Nisonen on johtanut muun muassa Radion Sinfoniaorkesteria, Helsingin Kaupunginorkesteria, Tapiola Sinfoniettaa, Tampere Filharmoniaa, Turun filharmonista orkesteria, Avanti!:a, Tallinnan Kamariorkesteria ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria. Vuosina 2016-2018 Nisonen toimi Pori Sinfoniettan ylikapellimestarina. Erityisen tärkeitä orkestereita Janne Nisoselle ovat olleet Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, jonka konsertteja hänet istutettiin kuuntelemaan heti kun vaipoista oli päästy, sekä Tapiola Sinfonietta, jonka I konserttimestarina hän on toiminut vuodesta 2007 saakka. Tärkeitä musiikillisia mentoreita Janne Nisoselle ovat olleet viulisti Endre Wolf, pianisti Timo Koskinen ja kamarimusiikin professori Mats Zetterqvist. Hannu Lintu on johdatellut orkesterinjohdon saloihin. Kotona vauhdista pitävät huolen kolme lasta, kaksi kissaa sekä useat keskeneräiset pihaprojektit. Keittiöbravuureista mainittakoon kermainen sahramirisotto. Janne Nisosen instrumentti on helsinkiläisen viulunrakentaja Elina Kaljusen vuonna 2018 valmistama viulu.

Lauri Pekkarinen
lyömäsoittimet

Lauri Pekkarinen (s. 1991) on liminkalaislähtöinen lyömäsoittaja, joka työskentelee lyömäsoitinten
äänenjohtajana Lappeenrannan kaupunginorkesterissa. Ennen nykyistä vakanssiaan hän
työskenteli Kuopion kaupunginorkesterin patarumpujen ja lyömäsoitinten äänenjohtajana, ja on
lisäksi keikkaillut lyömäsoittajana ja patarumpalina orkestereissa ympäri Suomen. Työnsä ohella
hän soittaa lyömäsoitinkvartetti Awake Percussionissa ja toimii yhtenä lappeenrantalaisen
nykymusiikkiin painottuvan Kumaus-festivaalin taiteellisista johtajista.

Opintojen alkutaipaleet Pekkarinen otti kotiseudullaan Limingan musiikkiopistossa Erja Anttilan
johdolla. Ammattopintoja kertyi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta, Sibelius-Akatemiasta ja
Berliinin Universität der Künste -taideyliopistosta, opettajina mm. Nathan Archer, Pasi
Suomalainen, Antti Rislakki, Samuli Viitanen, Tim Ferchen, Lassi Erkkilä ja David Punto. Opintoja
hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla, mm. Katarzyna Myckan, Nick Woudin ja Eric
Sammut’n kanssa.

Lyömäsoittimissa Pekkarista kiehtoo soitinryhmän monipuolisuus ja rajattomat mahdollisuudet
niin rytmi- kuin klassiseen musiikkiin. Kamarimusiikki niin oman yhtyeen kuin vaihtuvien
kokoonpanojen kanssa ja erilaisten sointivärien etsiskely on erityisen lähellä sydäntä. Orkesterissa
hän viihtyy parhaiten patarumpujen takana, mutta lyömäsoittimien jatkuvasti kehittyvästä
maailmasta löytyy koko ajan jotain uutta ja kiinnostavaa!

Päivi Severeide
harppu

Kuva Turun Filharmoninen Orkesteri

Alkujaan hattulalainen Päivi Severeide (os. Viitanen) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008 ja suoritti harppudiplominsa Reija Bisterin ja Arielle Valibousen johdolla vuotta aiemmin erinomaisin arvosanoin. Ensikonserttinsa hän soitti syksyllä 2009. Takanaan hänellä oli myös opintoja Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa Sarah O’Brieni harppuluokalla. Vuonna 2005 Severeide esiintyi Radion Sinfoniaorkesterin nuorena solistina ja on sen jälkeen soittanut muidenkin kotimaan orkestereiden solistina. Severeide on harpun äänenjohtaja Avanti!-kamariorkesterissa. Taiteellisen työskentelyn ohella hän opettaa ja toimii harpun vastuuopettajana Sibelius-Akatemiassa. Päivi Severeide on ollut virassa alkuvuodesta 2014 Turun Filharmonisen Orkesterin harpun äänenjohtajana ja rakastaa työtään.

Naoko Ichihashi
kamaripianisti

naoko

Naoko Ichihashi valmistui vuonna 1981 Tokiossa Tohon musiikkikorkeakoulusta ja pääsi samana vuonna Indiana yliopistoon opiskelemaan pianon soittoa György Sebökin johdolla. Vuonna 1986 hänet palkittiin parhaana säestäjänä Tchaikovsky-kilpailussa Moskovassa. 1987 Ichihashi valmistui Indiana yliopistosta ja siirtyi Suomeen ja kamaripianistin paikan Sibelius-Akatemiassa. Samana vuonna hänestä tuli Avanti!n jäsen. Ensikonsertin hän antoi Helsingissä vuonna 1990.Vuosina 1991-1992 hän opiskeli Ecole Normalissa Pariisissa ja sai ”Licence de concert”diplomin.Vuonna 1993,hän sai toisen palkinnon Oulun kamarimusiikkikilpailussa. Hän on toiminut lehtorina Sibelius-Akatemiassa vuonna 2014 sta lähtien. Hän on arvostettu ja aktiivinen muusikko ja esiintyy jatkuvasti kamarimusiikkitapahtumissa ja toimii Jean Sibelius viulukilpailun ja Paulon sellokilpailun pianistina.

Matilda Kärkkäinen
kamaripianisti

Pianotaiteilija Matilda Kärkkäinen esiintyy aktiivisesti niin soolo- kuin kamarimusiikkiohjelmiston parissa. Vuonna 2016 hän valmistui musiikin tohtoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Kärkkäisen taiteellisen tohtorintutkinnon aiheena oli pianosonaatin moniulotteisuus. Hänen merkittävimpiä opettajiaan ovat olleet Marita Viitasalo ja professori Erik T. Tawaststjerna. Hän on täydentänyt opintojaan myös Wienin musiikkiyliopistossa ja Edsbergin kamarimusiikki-instituutissa Tukholmassa. Ensikonserttinsa hän soitti vuonna 2009.

Kärkkäinen on palkittu Jyväskylän pianokilpailussa (3. sija ja yleisöpalkinto v. 2004), Nyborgin pohjoismaisessa pianokilpailussa (2. sija v. 2004), ja kansainvälisessä Ciurlionis-kilpailussa Liettuassa (erikoispalkinto parhaasta nykymusiikkiteoksen esityksestä v. 2003). Uuden musiikin parissa Kärkkäinen on sittemmin soittanut useita kantaesityksiä ja myöskin levyttänyt kantaesittämäänsä musiikkia sekä tehnyt niistä nauhoituksia Yleisradiolle.

Kärkkäinen toimii pianonsoiton lehtorina Itä-Helsingin Musiikkiopistossa sekä kamaripianistina Sibelius-Akatemiassa.

Timo Latonen
kamaripianisti

Timo Latonen opiskeli Turun konservatoriossa (Tarmo Huovinen, Marketta Valve), Sibelius-Akatemiassa (Erik T. Tawaststjerna, Tuija Hakkila) sekä Tallinnan musiikkiakatemiassa (Lauri Väinmaa). Keväällä 2004 hän suoritti pianonsoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi. Vuotta myöhemmin Timo Latonen valittiin Helsingin Konservatorion säestyksen lehtoriksi – toimeen, jonka parissa hän on soittanut lukemattomien nuorten ja kokeneiden muusikoiden kanssa.

Vuosien mittaan Timo Latonen on esiintynyt pianistina Suomen lisäksi Chilessä, Hollannissa, Irlannissa, Itävallassa, Liettuassa, Puolassa, Saksassa ja Virossa. Timo Latonen on myös Suomen Chopin-yhdistyksen varapuheenjohtaja sekä jo 20 vuoden ajan pyörineiden konserttisarjojen taiteellinen johtaja syntymäkunnassaan Eurassa.

 

Share