• Slide 5

  Kälviän musiikkileiri – “Kesieni ikuinen kohokohta”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 3

  Kälviän musiikkileiri – “Paras mitä maapallolta löytyy”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1

  Kälviän musiikkileiri – “Saa unelmoimaan enemmän ja enemmän”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Puupuhaltimien opettajat

Annaleena Jämsä
huilu

Kuva Ville Hautakangas

Annaleena Jämsä on toiminut huilun äänenjohtajana Tampere Filharmoniassa vuodesta 2009. Aiemmin hän on työskennellyt huilun äänenjohtajana myös Oulu Sinfoniassa ja Kymi Sinfoniettassa, sekä vuorottelevana soolohuilistina Oslon filharmonikoissa ja Norjan kansallisoopperan orkesterissa. Orkesterimuusikkona hän on avustanut lisäksi useissa orkestereissa Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Orkesterityönsä rinnalla hän on kansainvälisesti konsertoivan Oslo Kammerakademi -kamariyhtyeen jäsen ja toimii huilunsoiton tuntiopettajana TAMK Musiikissa.

Annaleena Jämsä voitti Lahden valtakunnallisen puhallinkilpailun huilusarjan vuonna 2003. Hänet palkittiin myös koko kilpailun parhaana puupuhaltajana. Crusell-huilukilpailussa vuonna 2001 hänelle myönnettiin Pro Musica-stipendi. Jämsä on kantaesittänyt useita soolohuilu- ja kamarimusiikkiteoksia ja esiintynyt solistina mm. Oulu Sinfonian, Kemin ja Mikkelin kaupunginorkestereiden, Kaartin soittokunnan sekä Tampere Filharmonian kanssa.

Annaleena Jämsä aloitti huilunsoiton Keravan musiikkiopistossa Marja-Leena Mäkilän oppilaana ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa aluksi Liisa Ruohon ja myöhemmin Ilpo Mansneruksen johdolla. Lisäksi hän on osallistunut lukuisille mestarikursseille opettajinaan mm. Paul Edmund-Davies, Andrea Lieberknecht, Emily Beynon, Patrick Gallois ja Trevor Wye.

Sanna Niemikunnas
oboe

sanna_niemikunnas lev6cm

Sanna Niemikunnas (s. 1964 Hyvinkää) aloitti oboensoiton Hyvinkään musiikkiopistossa vuonna 1980 opettajanaan Marjatta Teirilä. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian solistisella osastolla 1983–1990 Sven-Erik Paanasen johdolla ja valmistui musiikin kandidaattiksi 1990 ja musiikin maisteriksi 1996. RSO:n oboen- ja englannintorvensoittajana Niemikunnas aloitti 1988 sijaisena, kunnes vuonna 1990 paikka vakinaistettiin. Sanna opettaa oboensoittoa Helsingin Konservatoriossa , Itä-Helsingin musiikkiopistossa  ja Sibelius-Akatemiassa.

Okko Kivikataja
klarinetti

Okko Kivikataja on valmistunut Sibelius-Akatemiasta sekä klarinetistina että puhallinkapellimestarina. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Strasbourgin Konservatoriossa ja useilla mestarikursseilla. Helsingin Konservatorion klarinetinsoiton opettajan toimeen Kivikataja kiinnitettiin elokuusta 2007. Kivikataja on Puhallinkvintetti Fantasian perustajajäsen (mm. 1. palkinto kansainvälisissä Henri Tomasi – puhallinkvintenttikilpailussa). Vierailu klarinetistina pääkaupunkiseudun orkestereissa, kapellimestarin työt sekä Suomen Puhallinorkesteriliiton hallitus kuuluvat myös työnkuvaan.

Nina Selin
klarinetti

niina selin lev6cm

Kuva Patrik Stenström

Niina aloitti klarinetinsoiton vuonna 1985 Rovaniemellä, jossa opettajana oli mm. Esko Parikka. Vuonna 1994 hän aloitti Sibelius-Akatemiassa, jossa opiskeli Reijo Koskisen ja Kullervo Kojon johdolla valmistuen musiikin maisteriksi vuonna 2000. Käsitystään klarinetinsoitosta hän on vielä täydentänyt Joy Farrallin opissa Lontoossa vuosina 2001-2002. Nykyisin hänen käsitystään klarinetinsoitosta täydentävät kaksi oppilasta Sibelius-Akatemiassa sekä vuodesta 1995 jatkunut työ äänenjohtajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa.

Kalle Oittinen
saksofoni

Kalle Oittinen (s.1988) on klassinen saksofonisti ja saksofoninsoitonopettaja, joka ammentaa motivaation työhönsä taiteilijana ja opettajana jatkuvasta uuden oppimisesta sekä musiikin parissa kokemiensa elämysten ja tunteiden jakamisesta kanssamuusikoiden, oppilaiden ja yleisön kanssa. Savosta kotoisin oleva, Helsingissä varttunut ja nykyisin Tampereella asuva Oittinen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi Pekka Savijoen ja Joonatan Rautiolan oppilaana ja on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla eturivin saksofonistien (mm. Claude Delangle, Vincent David ja Arno Bornkamp) kanssa. Nuoresta iästään huolimatta Oittinen on jo kokenut pedagogi ja toimii tällä hetkellä saksofoninsoiton lehtorina Tampereen Konservatoriossa sekä opettaa myös Tampereen Ammattikorkeakoulussa (TAMK) ja Sibelius-Akatemiassa. Hän on työskennellyt myös Kaartin Soittokunnassa ja toimii säännöllisesti avustajana sinfoniaorkestereissa ja soittokunnissa. Kamarimuusikkona Oittinen toimii erityisesti Saksofonikvartetti Aavan jäsenenä monien muiden kokoonpanojen ja projektien lisäksi. Oittinen on monipuolinen ja kokeilunhaluinen muusikko. Erilaiset projektit ulottuvat perinteisistä klassisen saksofonin kokoonpanoista ja konserteista aina funk-yhtyeisiin ja musiikkiteatteriin asti. Solistina Oittinen on esiintynyt Sibelius-Akatemian Sinfoniaorkesterin ja Slovenian Filharmonisen Orkesterin kanssa ja vuonna 2016 sijoittunut toiseksi 8. kansainvälisessä saksofonikilpailussa Nova Goricassa, Sloveniassa. Vuonna 2018 Suomen saksofoniseura myönsi Oittiselle Josef Kaartinen -palkinnon sekä stipendin tunnustuksena saksofoninsoiton hyväksi tehdystä työstä. www.kalleoittinen.com

Mikko-Pekka Svala
fagotti

Mikko-Pekka Svala aloitti fagottiopinnot Jari Laakson oppilaana Länsi-Pohjan musiikkiopistossa, Kemissä. Peruskoulun jälkeen Mikko-Pekka siirtyi ammattiopintoihin Turun konservatorioon, ja sieltä hänen matka jatkui Malmön musiikkikorkeakouluun, Leipzigin musiikkikorkeakouluun ja  Prof. Ole Kristian Dahlin oppilaaksi Kölniin. Mikko-Pekka voitti toisen palkinnon Crusell-fagottikilpailussa vuonna 2003. Hän on esiintynyt useiden maamme orkestereiden solistina esittäen mm. Mozartin, Weberin, Crusellin ja Williamsin musiikkia. Erityisesti vielä mainittakoon Yrjö Hjeltin ja Tomi Räisäsen konserttojen kantaesitykset Helsingin kaupunginorkesterin ja Lapin kamariorkesterin solistina. Svala aloitti orkesterimuusikon uransa Malmön oopperaorkesterissa ja on soittanut myös Berliinin radio-orkesterissa, Göteborgin sinfonikoissa, Tampere Filharmoniassa, Avanti!:ssa ja Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa. Nykyisin hän toimii fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa. Orkesterityönsä lisäksi Mikko-Pekka on innokas kamarimuusikko ja opettaja. Hän soittaa Zagros Ensemble ja Helsinki Chamber Soloists -yhtyeissä sekä opettaa Helsingin konservatoriossa ja Mannheimin musiikkikorkeakoulussa. Mikko-Pekka on toiminut Kälviän musiikkileirin taiteellisena johtajana vuodesta 2013 alkaen.

Share