• Slide 5

  Kälviän musiikkileiri – “Kesieni ikuinen kohokohta”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 3

  Kälviän musiikkileiri – “Paras mitä maapallolta löytyy”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1

  Kälviän musiikkileiri – “Saa unelmoimaan enemmän ja enemmän”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Puupuhaltimien opettajat

Annaleena Jämsä
huilu

Kuva Ville Hautakangas

Tampere Filharmonian huilun äänenjohtaja Annaleena Jämsä on työskennellyt aiemmin huilun äänenjohtajana Oulu Sinfoniassa ja Kymi Sinfoniettassa, sekä vuorottelevana soolohuilistina Oslon filharmonikoissa ja Norjan kansallisoopperan orkesterissa. Orkesterimuusikkona hän on avustanut lisäksi useissa pohjoismaisissa orkestereissa. Orkesterityönsä rinnalla hän opettaa huilunsoittoa ja on kansainvälisesti konsertoivan Oslo Kammerakademi -kamariyhtyeen jäsen.

Solistina Jämsä on esiintynyt mm. Oulu Sinfonian, Kemin ja Mikkelin kaupunginorkestereiden, Kaartin soittokunnan sekä Tampere Filharmonian kanssa. Annaleena voitti Lahden valtakunnallisen puhallinkilpailun huilusarjan ja parhaan puupuhaltajan palkinnon vuonna 2003. Crusell-huilukilpailussa vuonna 2001 hänelle myönnettiin Pro Musica-stipendi. Jämsän opintoja Sibelius-Akatemiassa ja Keravan musiikkiopistossa ohjasivat Ilpo Mansnerus, Liisa Ruoho ja Marja-Leena Mäkilä.

Sanna Niemikunnas
oboe

Sanna Niemikunnas on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja on täydentänyt sen jälkeen opintojaan mestarikursseilla. Sanna on soittanut oboeta ja englannintorvea Radion Sinfoniaorkesterissa jo vuodesta 1988. Hyvinkään Orkesteri ja Suomalainen Kamariorkesteri tuovat vaihtelua orkesterisoittoon. Opetustyö on lähellä Sannan sydäntä. Hän opettaakin nykyään Sibelius-Akatemiassa, Helsingin Konservatiossa sekä Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Kälviä kuuluu kesään; on kuulunut jo yli 20 vuoden ajan.

Okko Kivikataja
klarinetti

Okko Kivikataja on valmistunut Sibelius-Akatemiasta sekä klarinetistina että puhallinkapellimestarina. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Strasbourgin Konservatoriossa ja useilla mestarikursseilla. Helsingin Konservatorion klarinetinsoiton opettajan toimeen Kivikataja kiinnitettiin elokuusta 2007. Kivikataja on Puhallinkvintetti Fantasian perustajajäsen (mm. 1. palkinto kansainvälisissä Henri Tomasi – puhallinkvintenttikilpailussa). Vierailu klarinetistina pääkaupunkiseudun orkestereissa, kapellimestarin työt sekä Suomen Puhallinorkesteriliiton hallitus kuuluvat myös työnkuvaan.

Nina Selin
klarinetti

niina selin lev6cm

Kuva Patrik Stenström

Niina aloitti klarinetinsoiton vuonna 1985 Rovaniemellä, jossa opettajana oli mm. Esko Parikka. Vuonna 1994 hän aloitti Sibelius-Akatemiassa, jossa opiskeli Reijo Koskisen ja Kullervo Kojon johdolla valmistuen musiikin maisteriksi vuonna 2000. Käsitystään klarinetinsoitosta hän on vielä täydentänyt Joy Farrallin opissa Lontoossa vuosina 2001-2002. Nykyisin hänen käsitystään klarinetinsoitosta täydentävät kaksi oppilasta Sibelius-Akatemiassa sekä vuodesta 1995 jatkunut työ äänenjohtajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa.

Kalle Oittinen
saksofoni


Kuva Eero Saunamäki

Savosta kotoisin oleva, Helsingissä varttunut ja sittemmin Tamperelaistunut Kalle Oittinen (s.1988) on suomen eturivin saksofonisteja ja saksofoninsoiton opettaja. Hän on Tampereen konservatorion saksofoninsoiton lehtori ja opettaa saksofoninsoittoa sekä saksofonipedagogiikkaa myös Tampereen Ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa. Lisäksi hän opettaa kesäisin Kälviän musiikkileirillä ja on kysytty kouluttaja Suomessa ja ulkomailla.

Muusikkona Oittinen konsertoi erilaisilla kokoonpanoilla (mm. Saksofonikvartetti Aava ja TampereRaw) ja on vakiovieras Suomen sinfoniaorkestereissa ja soittokunnissa. Viime aikoina hän on kantaesittänyt runsaasti uutta suomalaista musiikkia ja työstänyt säveltäjien kanssa pedagogista materiaalia oppilaille ja opiskelijoille. Lisäksi hän on mukana järjestämässä Pirkanmaan Saksofonifestivaalia. 2016 Kalle sai 2. palkinnon 8. kansainvälisessä saksofonikilpailussa Slovenian Nova Goricassa ja 2018 Suomen saksofoniseura myönsi hänelle Josef Kaartinen -palkinnon saksofoninsoiton eteen tehdystä työstä.

Vapaalla Kallen lempipuuhaa on ulkoilu ja touhuaminen perheen kanssa sekä liikunta eri muodoissa. Omalla ajalla maistuu myös hyvä ruoka ja kuppi kahvia podcastejä kuunnellen.

Mikko-Pekka Svala
fagotti

Mikko-Pekka Svala aloitti fagottiopinnot Jari Laakson oppilaana Länsi-Pohjan musiikkiopistossa, Kemissä. Peruskoulun jälkeen Mikko-Pekka siirtyi ammattiopintoihin Turun konservatorioon, ja sieltä hänen matka jatkui Malmön musiikkikorkeakouluun, Leipzigin musiikkikorkeakouluun ja  Prof. Ole Kristian Dahlin oppilaaksi Kölniin. Mikko-Pekka voitti toisen palkinnon Crusell-fagottikilpailussa vuonna 2003. Hän on esiintynyt useiden maamme orkestereiden solistina esittäen mm. Mozartin, Weberin, Crusellin ja Williamsin musiikkia. Erityisesti vielä mainittakoon Yrjö Hjeltin ja Tomi Räisäsen konserttojen kantaesitykset Helsingin kaupunginorkesterin ja Lapin kamariorkesterin solistina. Svala aloitti orkesterimuusikon uransa Malmön oopperaorkesterissa ja on soittanut myös Berliinin radio-orkesterissa, Göteborgin sinfonikoissa, Tampere Filharmoniassa, Avanti!:ssa ja Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa. Nykyisin hän toimii fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa. Orkesterityönsä lisäksi Mikko-Pekka on innokas kamarimuusikko ja opettaja. Hän soittaa Zagros Ensemble ja Helsinki Chamber Soloists -yhtyeissä sekä opettaa Helsingin konservatoriossa ja Mannheimin musiikkikorkeakoulussa. Mikko-Pekka on toiminut Kälviän musiikkileirin taiteellisena johtajana vuodesta 2013 alkaen.

Share