FAQ

Miksi hakuajan noudattaminen on niin tärkeää?

Etusijalla leirivalinnoissa ovat hakuaikana hakemuksen lähettäneet hakijat. Leiripaikat jaetaan orkestereiden tarpeet ja soitinkohtaiset oppilaspaikat  huomioiden. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että leiripaikat käsitellään soitinkohtaisesti siten, että kaikkiin soittimiin valitaan sinfoniaorkesteriin, jousiorkesteriin ja puhallinorkesteriin tulevia soittajia. Hakijoita on joka vuosi joihinkin soittimiin enemmän kuin leiripaikkoja, joten lähetä hakemuksesi ajoissa! Varasijat jaetaan hakujärjestyksessä.

Viulun mestarikurssi
on tarkoitettu jo hyvin pitkällä soittoharrastuksessaan oleville tai ammattiopiskelijoille. Mestarikurssin oppilaat valitsee kyseinen opettaja hakemusten perusteella.

Voinko toivoa pääseväni tietylle opettajalle?
Opettajatoiveita voi esittää hakulomakkeen kohdassa ‘Muita tietoja musiikkileiriin liittyen’. Opettajatoiveita emme aina pysty kuitenkaan toteuttamaan, koska monille opettajille on halukkaita oppilaita enemmän kuin tarjolla olevia oppilaspaikkoja. Opettajatoive on siis nimenomaan toivomus.

Miten pääsen sinfoniaorkesteriin?
Muista ruksata hakulomakkeesta kohta: “Haluaisin leirillä osallistua: x sinfoniaorkesterissa”. Sinfiksen soittajat valitaan hakemusten perusteella. Valintoihin vaikuttaa aikaisempi kokemus ja soittajan taitotaso suhteessa ohjelmiston vaatimustasoon.

Soittavatko kaikki jossain orkesterissa?
Orkesterissa soittaminen on vapaaehtoista. Hakulomakkeessa jokainen voi valita sen orkesterin, jossa haluaisi leirillä soittaa. Orkesteriopetus sisältyy leirin hintaan. Kälviän musiikkileiri on vahvasti orkesterileiri ja leirivalinnoissa voidaan etusija antaa orkesteriin tulevalle hakijalle.

Pitääkö kaikilla olla valmiiksi suunniteltu ohjelmisto?
Ei tarvitse. Monet opettajat kuitenkin miettivät keväällä oppilaansa kanssa, mitä kappaleita leirillä olisi hyvä harjoitella. Leirin opettajalle on suuri apu, mikäli hän saa tietää jo etukäteen millaista ohjelmistoa sinun kanssasi harjoitellaan.

Missä leirillä nukutaan?
Majoitus musiikkileirillä on tavanomaisissa leiriolosuhteissa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että opiston asuntoloiden huoneisiin majoitetaan tilapäisesti enemmän majoittujia kuin niissä normaali talvikautena majoittuu. Leiriläiset majoittuvat pääsääntöisesti 2 – 4 hengen huoneissa eri kokoisissa soluissa. Soluissa on yhteiset vessat ja suihkut. Opistolla on “oikeita” sänkyjä vain rajoitettu määrä, joten käytössä on lisäksi retkisänkyjä tai lisäpatjoja. Leiriolosuhteissa majoittuminen vaatii leiriläisiltä joustavaa asennetta muita samassa huoneessa ja samassa solussa asujia kohtaan sekä sopeutumiskykyä omista kotioloista ehkä suurestikin poikkeaviin leiriolosuhteisiin.

Pääsenkö kaverin kanssa samaan huoneeseen?
Huonekaveritoiveet olemme yleensä aina voineet toteuttaa, joten kaverukset pääsevät kyllä samaan huoneeseen. Jos toiveita ei ole, samaan huoneeseen majoitetaan samanikäisiä tyttöjä/poikia. Tytöille ja pojille on omat asuntolat.

Onko leirille ikärajaa?
Ei ole. Musiikkileiri on tarkoitettu kaiken ikäisille. Tärkeintä on innostus musiikkiin, halu oppia ja kokea uutta sekä kiinnostus orkesterissa soittamiseen. Alle 10-vuotiaat voivat majoittua leirialueella ainoastaan mikäli he osallistuvat leirille vanhemman sisaruksen kanssa.  Suurin osa leiriläisistä on 12 – 18 -vuotiaita. Ikää tärkeämpää on se, että pärjää yli viikon leirihulinassa ilman koti-ikävän yllättämistä. Vanhemmat ovat tervetulleita vierailemaan leirillä!

Millainen valvonta leirillä on?
Leirille on erikseen valittu valvojia, jotka majoittuvat asuntoloissa ja huolehtivat koko leirin ajan käytännön järjestelyistä. Lisäksi leirille on järjestetty erikseen yövalvojia, jotka huolehtivat leirialueen turvallisuudesta ja järjestyksestä yöaikaan koko leirin ajan.

Milloin ja miten leirimaksu maksetaan?
Kutsukirjeen mukana lähetetään lasku koko leirimaksusta. Tämä lasku on samalla leiripaikan vahvistusmaksu, joten on tärkeää huolehtia maksusta eräpäivään mennessä.

Mitä täysihoito tarkoittaa?
Täysihoitoon kuuluu majoitus ja kaikki ateriat leirin aikana.

Milloin saan tietää pääsenkö leirille?
Leiripaikat jaetaan ilmoittatutumisajan päätyttyä. Leirivalinnat ovat valmiita toukokuun alkupuolella ja leirikirjeet postitetaan viimeistään viikolla 20.