Barokkileirin opettajat

Kajsa Dahlbäck
barokkilaulu

Sopraano Kajsa Dahlbäck on kokenut vanhan ja nykymusiikin tulkitsija ja on esiintynyt Suomen kansallisoopperassa ja esim. Helsingin barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin, Tapiola Sinfoniettan sekä monien kaupunginorkesterien solistina. Dahlbäck on esiintynyt kansainvälisesti festivaaleilla kuten Bolzano festival (Italia), Musica Antigua (Brasilia), Ankara Bachfest (Turkki) sekä Brezice festival (Slovenia).  Dahlbäck on perustanut Vaasa Baroque-festivaalin ja toimii sen taiteellisena johtajana. Hänen perustamansa Earthly Angels-yhtyeen ensilevy on finalistina YLE:n Vuoden levy 2018-kilpailussa.  Dahlbäck on menestynyt laulukilpailuissa sekä kotimaassa että ulkomailla, esimerkiksi Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa 2008, Kangasniemen laulukilpailussa 2004 ja kansainvälisessä AsLiCo-kilpailussa Italiassa 2007. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Göteborgin oopperakorkeakoulussa, orkesterinjohtoa Panula-Akatemiassa ja valmistelee parhaillaan taiteellista tohtorintutkintoaan Sibelius-Akatemiassa.
www.kajsadahlback.com

Elin Gabrielsson
barockviolin och barockaltviolin

Elin Gabrielsson tog sin Master of Fine Arts i modern violin vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1999, varefter hon reste till Italien och Nederländerna för specialisering i barockviolin vid Civica Scuola di Musica i Milano och Koninklijk Conservatorium i Haag. Hon började kort efter studierna spela med il Giardino Armonico och har de senaste femton åren varit medlem i Europa Galante, en av Italiens mest renommerade barockensembler. Vid sidan av sina uppdrag med Europa Galante spelar Elin Gabrielsson med de svenska ensemblerna Drottningholms barockensemble och Orfeus Barock Stockholm, där hon också är konsertmästare.

Hanna Haapamäki
nokkahuilu ja traverso

Kuva Astor Fiestas
Nokkahuilisti-traversisti Hanna Haapamäki tunnetaan aktiivisena muusikkona, joka on esiintynyt sekä solistina että kamarimuusikkona lukuisissa vanhan musiikin yhtyeissä ja orkestereissa. Hanna soittaa nokkahuilua ja traversoa Helsingin Barokkiorkesterissa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa sekä Espoon barokissa, ja häntä on myös kuultu samaisten orkesterien sekä Barocco Borealen että Kymi Sinfoniettan solistina. Hanna on barokkiyhtye Baccanon sekä Bravade-nokkahuilukvartetin perustajajäsen. Hanna on konsertoinut lukuisilla musiikkijuhlilla niin koti- kuin ulkomailla mm. eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa. Solisti- ja kamarimuusikon tehtävien lisäksi hänen sydäntään lähellä ovat lastenkonsertit, ikäihmisten palvelutalo- ja laitoskonsertit sekä musiikkioppilaitoskoulutusprojektit. Hanna työskentelee Collegium ry –koulutus- ja yleisötyöryhmän jäsenenä sekä Konserttikeskus ry:n palveluksessa. Hanna onkin kiertänyt laajalti kotimaamme kouluissa, päiväkodeissa, palvelutaloissa ja musiikkiopistoissa vieden nokkahuilun ja traverson sekä barokkimusiikin ilosanomaa eteenpäin. Hanna myös opettaa musiikkiopisto Avoniassa.
www.hannahaapamaki.com

Marianna Henriksson
cembalo

mariannahenriksson.com

Tommi Hyytinen
barokkitorvi ja luonnontorvi

Kuva Ville Paul Paasimaa

Tommi Hyytinen (s. 1977) työskentelee Radion sinfoniaorkesterissa käyrätorvensoittajana ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa käyrätorven- ja luonnontorvensoitonopettajana. Lisäksi hän on Suomalaisen barokkiorkesterin jäsen. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Universtät für Musik und Darstellende Kunst Wienissä ja Universität Mozarteum Salzburgissa. Hyytinen valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta 2009. Taiteellisen tohtorintutkinnon aiheena hänellä oli romantiikan ajan käyrätorvimusiikki. Tohtorintutkinnon konserttisarjassa hän soitti 1800-luvun periodi-instrumentteja: luonnontorvea, ranskantorvea, saksantorvea ja wienintorvea. Aktiivisesti kamarimusiikkia soittava Hyytinen on mm. Arktinen Hysteria -kvintetin, The Golden Horns -kvartetin ja Helsinki Brass Quartetin perustajajäsen. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona lukuisilla festivaaleilla kotimaassa ja ulkomailla. Säveltäminen ja sovittaminen ovat tärkeä osa hänen muusikkouttaan. Hyytinen toimii aktiivisesti uuden musiikin kentällä ja on kantaesittänyt lukuisia teoksia käyrätorvelle, kuten Atso Almilan, Tomi Räisäsen ja Kai Niemisen käyrätorvikonsertot sekä Matthew Whittallin Northlands, Album for horn and strings -teoksen. Hän on esiintynyt useiden kotimaisten orkestereiden solistina. Hyytinen on julkaissut kolme erinomaisia arvosteluja saanutta soololevyä Pilfink -levymerkillä. Muusikon työnsä lisäksi Hyytinen on kouluttautunut Somatic Pilates -ohjaajaksi. Hän on erikoistunut muusikoiden kehon käytön ohjaamiseen. Hyytisen kirjoittama käyrätorvimetodi Soiton ydin – Soittaminen kehon keskuksesta julkaistiin kesäkuussa 2016.
tommihyytinen.fi

Kreeta-Maria Kentala
barokkiorkesteri, barokkiviulu ja barokkialttoviulu

Kuva Ulla Nikula

Barokkiviulisti Kreeta-Maria Kentala konsertoi eri orkesterien solistina ja johtajana sekä tekee koulutusprojekteja vanhan musiikin tyyleistä. Kamarimuusikkona hän esiintyy monenlaisissa kokoonpanoissa koti- ja ulkomailla. Kentala soittaa villejä barokin sonaatteja yhdessä cembalisti Mitzi Meyersonin ja sellisti Lauri Pulakan kanssa yhtyeessä nimeltä The Jones Band. Hän liidaa Barocco Borealea, keskipohjalaisten barokkisoittajien yhtyettä, jonka toiminta-ajatuksena on tuoda barokin orkesterimusiikkia pohjalaisen yleisön kuultaville. Sukujuuriltaan kaustislainen Kentala laatii kansanmusiikista ja barokkimusiikista konserttiohjelmia, joista suosituimmaksi on muodostunut sooloviuluohjelma Side by Side. Tämä J.S. Bachin musiikkia ja kaustislaista kansanmusiikkia yhdistelevä levy pokkasi Yleisradion vuoden levy- ja klassinen Emma –palkinnot v. 2016. Kentala on toiminut viulunsoiton ja barokkimusiikin lehtorina Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa ja Pietarsaaren amk Noviassa. Hänen omia opettajiaan viulunsoitossa ovat olleet mm. Mauno Järvelä, Kaija Saarikettu sekä Endre ja Jennifer Wolf, barokkiviulussa Reinhard Goebel ja Monica Hugget. Vuonna 2017 Kentalalle myönnettiin Valtion taidetoimikunnan apuraha viiden vuoden taiteelliseen työskentelyyn. Vuonna 2019 hän on Käläviä Goes Baroque –barokkimusiikkileirin ja Oulunsalo soi –festivaalin taiteellinen johtaja.
kreetamariakentala.fi

Kirill Kozlovski
korrepetiittori

Kuva: Markus Kaarto

Kirill Kozlovski on opiskellut pianonsoittoa Valko-Venäjän Musiikkiakatemiassa Irina Semenjakon johdolla sekä Sibelius-Akatemiassa Matti Raekallion, Hamsa al-Wadi Juriksen, Ilmo Rannan ja Eero Heinosen johdolla. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian pianomusiikin osastolta keväällä 2005. Jatko-opinnot hän suoritti Wienin musiikkikorkeakoulussa Avo Kouyoumdjianin oppilaana.

Vuonna 2017 Kozlovski valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta aiheenaan  Dmitri Shostakovitshin musiikin kontekstualisaatio. Hän on myös täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Dmitri Bashkirov, Petér Nagy, Ivari Ilja, Ralf Gothoni ja András Schiff. Kozlovski työskentelee parhaillaan vs lehtorina Sibelius-Akatemiassa. Kirill Kozlovski on menestynyt kotimaisissa ja kansainvälisissä pianokilpailuissa. Hän voitti Jyväskylän pianokilpailun vuonna 2004 sekä ensimmäiset palkinnot “Ciutat de Mallorca” -pianokilpailussa Espanjassa vuonna 2003 ja Chopin-keskuksen pianokilpailussa Pariisissa vuonna 1998. Kirill Kozlovski valittiin Finland Festivalsin vuoden 2005 nuoreksi taiteilijaksi.

Kozlovski on esiintynyt soolokonsertein ja kamarimuusikkona useilla kansainvälisillä festivaaleilla mm. Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Venäjällä, Virossa ja Espanjassa. Omia soolokonsertteja hänellä on ollut paitsi Suomessa myös muualla Pohjoismaissa. Solistina Kozlovski on esiintynyt Minskin Filharmonisen orkesterin, Helsingin, Lappeenrannan ja Oulun kaupunginorkestereiden, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Tampere Filharmonian, Jyväskylä Sinfonian sekä Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa. Kirill Kozlovski esiintyy säännöllisesti liedpianistina Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt yhdessä mm. Jorma Hynnisen, Ekaterina Gubanovan, Helena Juntusen, Monica Groopin, Arttu Katajan sekä Esa Ruuttusen kanssa ja saanut liedoppia mm. Dietrich Fischer-Dieskaulta ja Hartmut Hölliltä.

Johanna Laakso
barokkitrumpetti

Kuva Jorma Räsänen

Olen vaskisoitinten lehtori Turun konservatoriosta. Opetusaineitani ovat mm. trumpetti, barokkitrumpetti ja musiikin erityiskasvatus. Olen valmistunut Sibelius- Akatemian esittävän taiteen koulutusohjelmasta pääaineena trumpetti vuonna 1992. Tämän jälkeen kiinnostuin enenvässä määrin  barokkitrumpetinsoitosta. Voimakkaan alkusysäyksen tähän antoi Edward Tarrin mestarikurssi Lieksan vaskiviikolla. Anoin ja sain opiskeluoikeuksia  Sibelius- Akatemiaan ylimääräisenä opiskelijana ja opiskelin barokkitrumpetinsoittoa siellä Juhani Liston johdolla siten, että loppujen lopuksi suoritin A- tutkinnon vuonna 2002. Käytännön kokemusta periodisoittimien orkesterisoitosta sain niin silloisen  Kuudennen kerroksen orkesterin ( nyk.FIBO), kuin Helsingin barokkiorkesterin ja Opus X: n riveissä. Aktiivisimmat vuoteni näissä orkesterissa sijoittuvat tämän vuosituhannen ensimmäiselle vuosikymmenelle. Olin mukana mm Fibon konserttisarjassa, jossa kaikki Beethovenin sinfoniat esitettiin periodisoittimilla. Olen opettanut barokkitrumpetinsoittoa Turun konservatoriossa vuodesta 2002. On ollut hienoa saada sytytellä barokkitrumpetinsoiton kipinää pidemmällä oleviin trumpettioppilaisiin ja seurata parhaimmillaan mahtavaa intohimon liekkiin leimahdusta. Voinkin suositella tutustumista barokkitrumpettiin kaikille niille, joiden soittotaito on vähintään ammattiopintojen vaatimalla tasolla. Luvassa on kiinnostava tutkimusmatka oman soittimen historian alkujuurille. Kurssilaisten käyttöön on mahdollista järjestää muutama lainasoitin.

Teppo Lampela
barokkilaulu

Kontratenori, musiikin maisteri Teppo Lampela esiintyy kontratenori- ja baritonisolistina erityisesti barokkimusiikin ja moderni oopperan tulkkina, johtaa helsinkiläisiä Kansalliskuoroa sekä Helsingin Lauluveljiä sekä toimii Polyteknikkojen Kuoron ja Muntra Musikanterin äänenmuodostajana. Hän tekee töitä myös muiden kuorojen ja lauluyhtyeiden kouluttajana ja levyjen taiteellisena tuottajana. Hänen esiintymisareenoitaan ovat olleet laajalti maamme musiikkifestivaalit ja yhteistyökumppaneitaan sinfonia- ja barokkiorkesterit  sekä -yhtyeet. Teppo Lampela voitti kontratenorina Lohjan tenorikilpailun vuonna 2005.

Jussi Lehtipuu
barokkilaulu

Valmistuttuaan Sibelius-Akatemiasta ja Amsterdamin konservatoriosta baritoni Jussi Lehtipuu on esiintynyt ympäri Eurooppaa laajalla repertuaarilla; sooloresitaaleja, oopperatuotantoja, oratorioteoksia sekä nykymusiikkia eri taidemuotoja ja -aikakausiakin yhdistellen. Vanhaa musiikkia Lehtipuu laulaa runsaasti erityisesti asuinmaassaan Alankomaissa (Nederlandse Bachvereniging, Holland Baroque, Florilegium Musicum, Dutch Baroque), mutta myös Ranskassa Les Talents Lyriques’n ja Ensemble Matheuksen solistina. Historiallinen esitystapa ei ole jäänyt vain barokin ajan musiikin esittämiseen: Lehtipuu on konsertoinut esittäen Haydnin, Fr. X. Mozartin ja Schubertinkin teoksia fortepianistien Petra Somlain ja Keiko Shichijon kanssa.

Suomessa renessanssi- ja barokkimusiikkia Lehtipuu laulaa usein Suomalaisen Barokkiorkesterin, Helsingin Barokkiorkesterin ja monen muun tilapäisten ja vakiintuneiden yhtyeiden solistina. Viime vuosina hän on kantaesittänyt teoksia Jamie Manilta (Gulbenkian Orchestra, Lissabon), Riikka Talvitieltä (RSO, Helsinki), Raphaël Cendolta (Silbersee, Amsterdam) ja Meriç Artaçilta (Dag in de Branding, Haag). Eri kokoonpanojen kanssa hän on myös yhdistänyt laulua, sellonsoittoa ja tanssia luodakseen uusia oopperailmaisun tapoja. Koronasulun aikana Lehtipuun omaa uutta tuotantoa rahoitti Koneen Säätiö. www.jussilehtipuu.com

Jaakko Luoma
barokkifagotti

Opettajaesittely

Mitzi Meyerson
cembalo

www.mitzi-meyerson.de

Laura Ollberg
korrepetiittori

Laura Ollberg aloitti cembalonsoiton opintonsa 10-vuotiaana Lahden Kon­servatoriossa. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemi­asta kesällä 2015. Opintojaan hän on täydentänyt mestarikursseilla mm. Pierre Hantaïn, Andrew Lawrence-Kingin, Ton Koopmanin, Ketil Haugsandin, Mitzi Meyersonin ja Elisabeth Joyén oppilaana. Lauran työskentelee Café Barockin tuottajana sekä cembalistina ja urkurina mm.Ensemble Nylandiassa ja toimii samalla orkesterin yhdistyksen varapuheenjohtajana. Häntä on voinut kuulla lisäksi mm.ParBarock-orkesterin, Tapiola Sinfoniettan ja Suomalaisen barokkiorkesterin kamariyhtyeen riveissä. Orkesterityön ohella Laura esiintyy säännöllisesti kamarimuusikkona erilaisissa pienyhtyeissä. Viime vuosina häntä on voinut kuulla mm.Barokin Labyrinteissa-, Ankkabarock,- SibaFest- ja Vanhassa vara parempi-festivaaleilla sekä SiBan Nuoret taitelijat-konserttisarjassa. Muusikon työn ohella Laura on monipuolinen pedagogi. Hän opettaa cembalonsoittoa ja kamarimusiikkia Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Lisäksi hän työskentelee Collegium ry:ssä cembalistina sekä toimii tuottajan ja ohjaajan roolissa yhdistyksen järjestämässä Seniorien Barokkipajassa.

Anna-Maaria Oramo
korrepetiittori

Anna-Maaria Oramo on laaja-alainen muusikko, cembalisti, pianisti ja laulaja. Hän on erikoistunut vanhaan musiikkiin, esiintyen solistina ja ensembleissä. Laulajana Anna-Maaria tekee pääasiassa suunnittelemiaan produktioita, mutta laulaa myös esimerkiksi Aition-, Amor céu- ja Gamut- yhtyeissä sekä Vokis-vokaaliyhtyeessä. Hän myös säestää lauluaan 1400-luvun mallin mukaisella keskiaikaisella cembalolla. Cembalistina Anna-Maaria on esintynyt aktiivisesti vuodesta 1998. Takana onkin jo kilometrejä solistina, ensemblejohtajana ja kamarimuusikkona, ja Anna-Maaria on konsertoinut laajalti maailmassa Hebon, Fibon, Orfeo 55 ja Ensemble Matheus’n jäsenenä. Hän on myös mukana useilla kansainvälisesti palkituilla levyillä, myös solistina (mm. Diapason d’Or 2016, 2020).

Anna-Maaria on lisäksi tehnyt yhteistyötä kymmenien eri orkesterien ja kamariyhtyeiden kanssa, ja toiminut mm. Suomen Kansallisoopperassa pianosolistina ja korrepetiittorina. Anna-Maaria on myös omistautunut pedagogi, joka nauttii korrepetiittorin työstä barokkiohelmiston parissa. Kaudella 2022 hän ohjaa ja opettaa laulajia, soittajia ja vokaaliyhtyeitä ammattikorkeakoulu Noviassa, Collegium ry:n järjestämässä Senioribarokki-pajassa, Kälviän barokkileirillä, Englannissa Dales-festivaalilla, Sastamala Gregoriana -festivaalilla ja Järvenpään kotimusiikkiviikolla. Koulutukseltaan Anna-Maaria on Musiikin tohtori (Taideyiopisto, 2017) ja liiketalouden tradeomi (Satakunnan amk, 2021). Cembalonsoittoa hän on opiskellut Taideyliopistossa ja Pariisin konservatoriossa sekä yksityisesti mm. Pierre Hantaïn johdolla. Laulajana Oramo on kouluttautunut Sibelius-Akatemiassa, yksityisesti Marjut Hannulan johdolla ja eri mestarikursseilla.

Eero Palviainen
continuo, luuttu ja barokkiharppu

Nuori kitaransoitonopiskelija Eero Palviainen otti käteensä barokkiluutun ensi kertaa noin 30 vuotta sitten. Rakkaus soittimeen ja sen sointiin syntyi heti. Hän aloitti luutunsoiton opiskelun Turun konservatoriossa. Sibelius-Akatemian ensimmäisenä solistilinjan luutunsoittajana Palviainen opiskeli Leif Karlsonin johdolla. Vuonna 1987 Palviainen jatkoi opintojaan Hopkinson Smithin johdolla Baselin konservatoriossa, Schola CantorumBasiliensissä, jossa hän suoritti diplomin vuonna 1992. Sen jälkeen vanha musiikki on kuljettanut soittajaa ympäri maailmaa mitä erilaisimmissa yhtyeissä, sooloresitaaleja unohtamatta. Hän on tehnyt myös useita soolo-nauhoituksia Yleisradiolle. Hänen ohjelmistonsa ulottuu renessanssista barokkiin; soittimina renessanssiluuttu, vihuela, arkkiluuttu, teorbi, barokkikitara ja barokkiluuttu. Hän soittaa tällä hetkellä muun muassa yhtyeissä L’Arpeggiata (Ranska), Arte Suonatore Posnan (Puola), Battalia, Suomalainen barokkiorkesteri ja Helsingin barokkiorkesteri. Hän on vieraillut myös yhtyeissä Avanti!, The Harp Consort, Freiburg Barock Orchester ja Ensemble La Fenice. Eero Palviainen tunnetaan myös soitinrakentajana.

Heidi Peltoniemi
barokkisello ja viola da gamba

Heidi Peltoniemi on esiintynyt Helsingin Barokkiorkesterin soolosellistinä ja gambistina vuodesta 2002 lähtien ja kiertänyt orkesterin mukana laajasti kansainvälisillä sekä kotimaisilla musiikkifestivaaleilla ja konserttisarjoissa. Tämän lisäksi hän soittaa aktiivisesti kamarimusiikkikokoonpanoissa kuten Earthly Angels. Hänen soittimiaan ovat G. Taningardin Roomassa 1700-luvulla rakentama sello ja F. Bodartin vuonna 1996 rakentama viola da gamba (Tielke 1699 -malli). Heidi järjestää kotonaan Helsingissä, Pitäjänmäen kyläkirkossa vanhan musiikin kamarimusiikkikonserttisarjaa.

Tea Polso
continuo

Kokkolalaislähtöinen Tea Polso on kokenut muusikko, joka työskentelee tällä hetkellä cembalistina ja urkurina erilaisissa kokoonpanoissa. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta sekä vanhan musiikin että kirkkomusiikin koulutusohjelmista opettajinaan mm. Anssi Mattila, Elina Mustonen (cembalo) sekä Olli Porthan (urut). Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla (mm. Mitzi Meyerson, Marieke Spaans, Jacques van Oortmerssen). Polso on toiminut säännöllisesti continuosoittajana mm. Barocco Borealen ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin riveissä. Hän on esiintynyt useilla kotimaisilla festivaaleilla, myös soolokonsertein, ja toiminut sekä solisti- että säestystehtävissä mm. Vaasan ja Kokkolan oopperoiden produktioissa. Polso tekee aktiivisesti yhteistyötä myös laulajien ja erilaisten instrumentalistien kanssa; viime vuosien projekteista mainittakoon kansanmusiikkia ja barokkia yhdistävät konserttikokonaisuudet.

Anna Rinta-Rahko
barokkibasso ja violone

Kuva Marco Borggreve

Olen Anna Rinta-Rahko ja kotoisin Pohjanmaalta. Päätyökseni soitan kontrabassoa Sinfonia
Lahdessa. Lisäksi opetan kontrabassonsoittoa Lahden konservatoriossa ja esiinnyn
barokkibasistina Helsingin Barokkiorkesterin ja Suomalaisen barokkiorkesterin riveissä.
Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2005. Vanhan musiikin soittaminen on kuulunut elämääni lapsesta lähtien jolloin esiinnyin Waasan Wanhan Musiikin Yhtyeessä puhallinsoittajana. Opiskeluaikana Sibelius-Akatemiassa tutustuin suolikielillä soittamiseen ja vähitellen pääsin mukaan Helsingin Barokkiorkesterin toimintaan. Myöhemmin rakkaus vanhaan musiikkiin sai minut hakeutumaan Novia-ammattikorkeakouluun barokkimuusikon opintoihin. Opettajani Maria Vahervuon opastuksella sain barokkibasson lisäksi elämääni myös g-violonen, gambaperheen suurimman bassosoittimen.

Anna Starr
barokkioboe

Anna Starr has over 20 years of experience as a freelance baroque oboist and has played countless concerts, CD recordings and radio broadcasts with early music ensembles throughout Europe and Australia. After studying in Australia, the Netherlands and France, where she was awarded several prizes, she has worked with many of Europe’s best baroque orchestras, including the Amsterdam Baroque Orchestra, Les Talents Lyriques, Concerto Copenhagen, Holland Baroque Society and The Australian Chamber Orchestra. As a soloist, Anna has toured and played radio and television concerts with orchestras such as Arte dei Suonatori, Musica Poetica, New Dutch Academy, Pratum Integrum and Australia’s Fifth Continent Ensemble. She can be heard on Brilliant Classics’ releases of François Couperin’s chamber music with Musica ad Rhenum and has also recorded CPE Bach’s total solo repertoire for oboe with Musica Poetica, also for Brilliant Classics. Anna has played under conductors such as Ton Koopman, Christophe Rousset, René Jacobs, Fabio Biondi, Nikolaus Harnoncourt, Lars Ulrik Mortensen, Philippe Herreweghe and Robert King. She is a solo oboist with Barokkanerne in Oslo and can be heard regularly with other baroque orchestras in Norway and elsewhere in Scandinavia.

Hannu Vasara
barokkiviulu ja barokkialttoviulu

Uuden etsiminen ja uteliaisuus ovat tärkeitä viulisti Hannu Vasaralle. Opiskeltuaan Sibelius-Akatemiassa mm. Paavo Pohjolan johdolla hän lähti Israeliin Chaim Taubin oppilaaksi 90-luvun alussa.Vuonna 2009 Vasara aloitti barokkiviuluopinnot Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilchin opissa  ja jatkoi opintojaan Kreeta-Maria Kentalan oppilaana ammattikorkeakoulu Noviassa, josta teki loppututkinnon 2013. Hannu Vasara on soittanut Radion sinfoniaorkesterissa vuodesta 1996 ja toimii tällä hetkellä orkesterin 2. viulun äänenjohtajana. Vasara on esiintynyt mm. RSO:n, Avanti!n ja Oulun Kaupunginorkesterin solistina.