• Slide 5

  Kälviän musiikkileiri – “Kesieni ikuinen kohokohta”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 3

  Kälviän musiikkileiri – “Paras mitä maapallolta löytyy”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1

  Kälviän musiikkileiri – “Saa unelmoimaan enemmän ja enemmän”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Alttoviulun, sellon ja kontrabasson opettajat

Atso Lehto
alttoviulu

Kuva Jussi Nahkuri

Atso Lehto aloitti viulunsoiton opinnot 7-vuotiaana. Sibelius-Akatemian opintojen jälkeen 1978 aukesi varaäänenjohtajan paikka Radion Sinfoniaorkesterissa , jossa tehtävässä hän toimi toukokuuhun 2019 asti. Atso Lehto toimii Sibelius-Akatemian ja Metropolian alttoviulunsoiton opettajana.

Kamarimuusikkona Atso Lehto on esiintynyt mm. Suomalaisen Kamariorkesterin jäsenenä. Useita levytyksiä on kertynyt Kerava-kvartetin toiminnan aikana 1985-2005. Vapaa-aikaa Atso viettää kunnostamalla vanhaa maalaistaloa ja lastenlapsia hoitamalla

Tuomas Lehto
sello

Tuomas Lehto esiintyy aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona ympäri maailmaa ja häntä voi myös kuulla monilla festivaaleilla. Lehto on Radion Sinfoniaorkesterin 1. soolosellisti, Uusi Helsinki-kvartetin sellisti ja Total Cello Ensemblen jäsen sekä KuruFest-festivaalin taiteellinen johtaja. Tuomas Lehto aloitti sellonsoiton opinnot kolmevuotiaana opettajanaan Anja Maja. Vuonna 2000 opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa ensin Hannu Kiiskin ja myöhemmin Marko Ylösen ja Jan-Erik Gustafssonin johdolla. Vuonna 2007-2008 hän opiskeli Tukholmassa Torleif Thedéenin luokalla. Lehto on tehnyt radionauhoituksia Suomen Yleisradiolle ja levyttänyt ahkerasti solistina ja erilaisten yhtyeiden jäsenenä. Hän on myös kantaesittänyt useita teoksia, mm. Ville Matvejeffin sellokonserton. Kilpailumenestystä on Turun sellokilpailusta vuodelta 2006.

Joona Pulkkinen
sello

Joona Pulkkinen on esiintynyt lukuisien orkesterien, kuten Aurora Symphony Orchestran, Radion sinfoniaorkesterin, Royal Chamber Orchestra of Wallonien, Brysselin La Monnaie -orkesterin, Tampere Filharmonian, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin ja Turun filharmonisen orkesterin solistina. Hän on esiintynyt useimmilla merkittävimmistä kotimaisista musiikkifestivaaleista, sekä monissa Euroopan maissa ja konserttisaleissa, joihin lukeutuvat mm. Brysselin Flagey ja Palais des Beaux-Arts, Pariisin Auditorium Fondation Louis Vuitton ja Amsterdamin Concertgebouw. Kaudeksi 2015–2016 Pulkkinen valittiin taiteilijaksi Gautier Capuçonin ohjauksessa toimivaan Classe d’Excellence de Violoncelle -ohjelmaan Pariisissa. Muista Pulkkisen opettajista mainittakoon mm. Gary Hoffman, Marko Ylönen ja Pauli Heikkinen. Vuonna 2010 hän voitti 3. palkinnon kansallisessa Turun sellokilpailussa. Syksystä 2014 Pulkkinen on toiminut Tampere Filharmonian 1. soolosellistinä. Hän on toiminut myös soolosellonsijaisena mm. Helsingin kaupunginorkesterissa ja Radion sinfoniaorkesterissa. Pulkkinen toimii sellonsoiton tuntiopettajana Tampereen ammattikorkeakoulussa. Joona Pulkkinen soittaa Charles Adolphe Gand -selloa vuodelta 1855.

Oskari Hannula
kontrabasso

Oskari Hannulan voi nähdä basson varressa mitä erilaisimmissa tilanteissa. Hän soittaa säännöllisesti kansanmusiikkia, vierailee kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla, on orkesterimuusikko ja joskus intoutuu jopa solistiksi. ”Musiikissa parasta ovat yhteiset kokemukset taitavien muusikoiden seurassa.”

 

Share