• Slide 5

  Kälviän musiikkileiri – “Kesieni ikuinen kohokohta”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 3

  Kälviän musiikkileiri – “Paras mitä maapallolta löytyy”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1

  Kälviän musiikkileiri – “Saa unelmoimaan enemmän ja enemmän”


  Keski-Pohjanmaan kansanopisto (KPEDU) yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Alttoviulun, sellon ja kontrabasson opettajat

Atso Lehto
alttoviulu

Kuva Jussi Nahkuri

Atso Lehto aloitti viulunsoiton opinnot 7-vuotiaana. Sibelius-Akatemian opintojen jälkeen 1978 aukesi varaäänenjohtajan paikka Radion Sinfoniaorkesterissa , jossa tehtävässä hän toimi toukokuuhun 2019 asti. Atso Lehto toimii Sibelius-Akatemian ja Metropolian alttoviulunsoiton opettajana.

Kamarimuusikkona Atso Lehto on esiintynyt mm. Suomalaisen Kamariorkesterin jäsenenä. Useita levytyksiä on kertynyt Kerava-kvartetin toiminnan aikana 1985-2005. Vapaa-aikaa Atso viettää kunnostamalla vanhaa maalaistaloa ja lastenlapsia hoitamalla

Tiia Ignatius
sello

Tiia Ignatius aloitti sellonsoitto-opinnot 5-vuotiaana Anja Majan opissa Keski-Helsingin musiikkiopistossa jatkaen sieltä opettajansa perässä Helsingin konservatorioon ja Käpylän musiikkiopistoon. Ammattiopintojensa ohella hän aloitti työnsä v.2006  sellonsoitonopettajana ensin Pakilan musiikkiopistossa siirtyen sieltä Käpylän musiikkiopistoon toimenhaltijaksi syksyllä 2020. Tiia on erikoistunut opettajana suzukiopetukseen. Opetuksessa hän pitää tärkeimpänä yhteisiä oivalluksen ja ilon hetkiä oppilaiden kanssa.

Joona Pulkkinen
sello

Sellisti Joona Pulkkinen on esiintynyt lukuisien orkesterien, kuten Aurora Symphony Orchestran, Radion sinfoniaorkesterin, Royal Chamber Orchestra of Wallonien, Brysselin La Monnaie -orkesterin, Tampere Filharmonian, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin ja Turun filharmonisen orkesterin solistina. Hän on esiintynyt useimmilla merkittävimmistä kotimaisista musiikkifestivaaleista, sekä monissa Euroopan maissa ja konserttisaleissa, joihin lukeutuvat muun muassa Brysselin Flagey ja Palais des Beaux-Arts, Pariisin Auditorium Fondation Louis Vuitton ja Amsterdamin Concertgebouw.

Pulkkinen valittiin taiteilijaksi Gautier Capuçonin ohjauksessa toimivaan Classe d’Excellence de Violoncelle -ohjelmaan Pariisissa kaudeksi 2015–2016. Muista Pulkkisen opettajista mainittakoon muun muassa Gary Hoffman, Marko Ylönen ja Pauli Heikkinen. Pulkkinen voitti 3. palkinnon kansallisessa Turun sellokilpailussa vuonna 2010. Hän on toiminut Tampere Filharmonian soolosellistinä syksystä 2014 lähtien. Pulkkinen on toiminut myös soolosellistin sijaisena muun muassa Avanti! -kamariorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa sekä Helsingin kaupunginorkesterissa. Elokuussa 2022 Pulkkinen aloittaa työnsä sellonsoiton lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Joona Pulkkinen soittaa Charles Adolphe Gand -selloa vuodelta 1850 saman aikakauden Pierre Simon -jousella.

Oskari Hannula
kontrabasso

Oskari Hannulan voi nähdä basson varressa mitä erilaisimmissa tilanteissa. Hän soittaa säännöllisesti kansanmusiikkia, vierailee kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla, on orkesterimuusikko ja joskus intoutuu jopa solistiksi. ”Musiikissa parasta ovat yhteiset kokemukset taitavien muusikoiden seurassa.”

 

Share